Dag 7, 26 mei: Mexican Hat/Monument Valley - Page

Door Sabine Frijns - 27-05-2015 06:42

Mexican Hat/Monument Valley, 28 graden, zonnig - Page, 30 graden, zonnig, 234 km.

Vandaag gaan we 'voor het echt' naar Monument Valley. We hebben er nog over getwijfeld om een georganiseerde rondrit te boeken, alleen omdat gezegd werd dat de wegen en paden zo slecht begaanbaar zouden zijn, Maar we hebben gisteren al gezien dat heel veel mensen met personenauto's de toer gewoon zelf rijden. Dus dat doen wij ook. En inderdaad zijn we flink door elkaar gerammeld, arme auto... Maar het is het weer meer dan waard allemaal. Weer totaal anders dan voorgaande parken, maar ook weer zo enorm mooi. 

Bij de ingang hebben we een plattegrond gekregen met daarop de naam en betekenis (voor de Indianen) die elke rotsblok heeft. Dat geeft weer wat extra's aan alles wat we zien. Monument Valley is een onderdeel van het Navajo Reservaat en is nog volledig in handen van Indianen en zij verzorgen dus ook het hele park. Een apart volk. 

Na een kleine 2 uur hier rondgereden, gaan we op weg naar Page. Dit is nog zo'n 195 km, dus we zitten weer even in de auto. Page ligt vlak naast het Navajogebied, dus ook hier wordt nog veel door Indianen verzorgd.

We checken in in het hotel en gaan op weg naar de Horseshoe Band. Het is een hoefijzervormige bocht, gevormd door de Colorado-rivier, met werkelijk prachtige kleuren. Onze conditie wordt hier even op de proef gesteld (flink bergop), maar het uitzicht is weer prachtig. Zeker niet voor niks gekomen. 

Voor vandaag laten we het hierbij. Na een week lang een vol programma te hebben gehad, zijn we gewoon moe en blijven we in het hotel. Morgen weer fris op weg!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan