Dag 8, 27 mei, Page - Bryce Canyon

Door Sabine Frijns - A long time ago

Page, 30 graden, zonnig - Bryce Canyon, 20 graden, zonnig, 248 km

Vanochtend weer helemaal fit opgestaan om op weg te gaan naar een van de vele highlights van onze trip. We doen een tour, onder begeleiding van een heuse squaw (indiaanse vrouw), door de lower (de upper bestaat ook) Antelope Canyon. Ik wist vantevoren dat ik dit heel eng zou vinden, maar jeetje...echt heel eng dus. Via hele steile trappen naar beneden en dan echt diep. Althans dat vond ik😁. Flink peentjes gezweet dus. Maar zoals verwacht; weer zo prachtig mooi en zo apart. Deze canyon is afhankelijk van de stand van de zon, elke stand geeft weer totaal andere effecten. Het is dan ook een walhalla voor fotografen.

Onze gids vertelt boeiend, zowel over de Canyon als ook over de historie van de Indianen. De tour duurt uiteindelijk 2,5 uur, waar die gepland staat voor 1.15 uur, maar absoluut de moeite waard.

We gaan op weg naar onze volgende bestemming; Bryce Canyon. Regelmatig hoor je dat men dit het mooiste park vindt, we laten ons verrassen. Het is ongeveer 2.45 uur rijden. Onderweg stoppen we nog in het plaatsje Kanab, ook wel Little Hollywood genoemd. Dit omdat er in het verleden veel westernfilms en -series in de omgeving zijn opgenomen. 

Aan het einde van de middag komen we aan in Bryce Canyon en we besluiten nog even het park in te gaan, alvast verkennen voor morgen. Onze lodge ligt net een kilometer erbuiten, dus lekker kortbij. 

Wat een rust. Hoe druk het vaak bij de andere parken was, we hebben hier een uurtje gewandeld zonder ook maar iemand tegen te komen. Ohja, een paar herten...😄. We hebben Fairview Point en Bryce Point al bezocht, morgen volgt de rest.

Tot zover weer voor vandaag. Morgen blijven we de hele dag hier, als ook nog een overnachting.

Reacties

Angelique A long time ago

Leuk om jullie dagen zo te kunnen volgen. Welterusten en morgen ook weer veel plezier.

Jolanda A long time ago

Wat een super mooie foto's!
Geweldig om zo op de hoogte te blijven van jullie avontuur.
Jullie hebben in elk geval genoeg te vertellen de drie dagen op Pinkpop kunnen jullie ons helemaal bijpraten, ben benieuwd of we veel mee gaan krijgen van het programma hihihi.
Heel veel plezier nog
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!