Dag 8, 27 mei, Page - Bryce Canyon

Door Sabine Frijns - 28-05-2015 06:35

Page, 30 graden, zonnig - Bryce Canyon, 20 graden, zonnig, 248 km

Vanochtend weer helemaal fit opgestaan om op weg te gaan naar een van de vele highlights van onze trip. We doen een tour, onder begeleiding van een heuse squaw (indiaanse vrouw), door de lower (de upper bestaat ook) Antelope Canyon. Ik wist vantevoren dat ik dit heel eng zou vinden, maar jeetje...echt heel eng dus. Via hele steile trappen naar beneden en dan echt diep. Althans dat vond ik😁. Flink peentjes gezweet dus. Maar zoals verwacht; weer zo prachtig mooi en zo apart. Deze canyon is afhankelijk van de stand van de zon, elke stand geeft weer totaal andere effecten. Het is dan ook een walhalla voor fotografen.

Onze gids vertelt boeiend, zowel over de Canyon als ook over de historie van de Indianen. De tour duurt uiteindelijk 2,5 uur, waar die gepland staat voor 1.15 uur, maar absoluut de moeite waard.

We gaan op weg naar onze volgende bestemming; Bryce Canyon. Regelmatig hoor je dat men dit het mooiste park vindt, we laten ons verrassen. Het is ongeveer 2.45 uur rijden. Onderweg stoppen we nog in het plaatsje Kanab, ook wel Little Hollywood genoemd. Dit omdat er in het verleden veel westernfilms en -series in de omgeving zijn opgenomen. 

Aan het einde van de middag komen we aan in Bryce Canyon en we besluiten nog even het park in te gaan, alvast verkennen voor morgen. Onze lodge ligt net een kilometer erbuiten, dus lekker kortbij. 

Wat een rust. Hoe druk het vaak bij de andere parken was, we hebben hier een uurtje gewandeld zonder ook maar iemand tegen te komen. Ohja, een paar herten...😄. We hebben Fairview Point en Bryce Point al bezocht, morgen volgt de rest.

Tot zover weer voor vandaag. Morgen blijven we de hele dag hier, als ook nog een overnachting.

Reacties

Angelique 28-05-2015 07:28

Leuk om jullie dagen zo te kunnen volgen. Welterusten en morgen ook weer veel plezier.

Jolanda 28-05-2015 10:34

Wat een super mooie foto's!
Geweldig om zo op de hoogte te blijven van jullie avontuur.
Jullie hebben in elk geval genoeg te vertellen de drie dagen op Pinkpop kunnen jullie ons helemaal bijpraten, ben benieuwd of we veel mee gaan krijgen van het programma hihihi.
Heel veel plezier nog
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan