Dag 9, 28 mei: Bryce Canyon

Door Sabine Frijns - 29-05-2015 04:41

Bryce Canyon, 18 graden, bewolkt met soms zon en soms een beetje regen

Vandaag blijven we de hele dag in het park. De ingang van het park ligt in het noorden en we rijden eerst 29 km zuidwaarts, van waaruit we weer beetje bij beetje naar het noorden rijden. Langs deze weg liggen diverse uitkijkpunten en kun je op verschillende plaatsen met een trail starten. We stoppen bij de volgende punten: Rainbow Point en Yovimpa points, black Birch Canyon, Ponderosa Canyon, Aqua Canyon, Naturalis Bridge, Farview Point, Swamp Canyon en het Bryce Amphitheater.

Tot zover de praktische info; nu de beleving... Het wordt saai, ik weet het, maar zó mooi? Nee, zo mooi was het nog niet eerder. We zijn het volledig eens met velen die beweren dat dit het mooiste park van allemaal is. Zulke mooie kleuren (voornamelijk alle variaties rood), zo'n speciale rotspartijen (hoodoos genaamd)... sprakeloos zijn we. 

Vanuit het Bryce Amphitheater lopen we 2 in elkaar overlopende trails, de Queens Garden Trail en de Navajo Loop. We wisten dat het pittig was en dat was het ook, maar we zijn helemaal naar beneden de Canyon in gelopen. En weer een en al pracht en oh, wat voelden we ons daar klein. Wat weer een ervaring. Kapotmoe, maar oh zo voldaan, komen we weer boven. Geweldig de blikken die je met andere mensen uitwisselt; allemaal zo onder de indruk en een gevoel van samen beleven. En natuurlijk allemaal datzelfde knalrode hoofd van de inspanning😄. Geweldig!!

Tot zover vandaag, morgen via het Zion Park naar Vegas!!

Reacties

Joni 29-05-2015 10:40 {{button-28877}}

Héél even schrok ik bij de uitspraak "het wordt saai" Hahaha! Super!
Heerlijk meegenieten nog altijd. X

Myriam 29-05-2015 15:09 {{button-28886}}

Klinkt allemaal goed lief zusje. xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan