Dag 11 en 12, 30 en 31 mei: Las Vegas - Death Valley - Bakersfield

Door Sabine Frijns - A long time ago

Las Vegas, 40 graden, zon - Death Valley, 47 graden, zon - Bakersfield, 26 graden, zon, 550 km

Gisteren hebben we het rustig aan gedaan, we hadden ook niet veel keus met die hitte. En eerlijk is eerlijk; heel veel is overdag ook niet te doen in Vegas. Daarom zijn we 's middags naar de Hoover Dam gereden, een half uur van de stad vandaan. Een prachtig bouwwerk, gebouwd in de 30er jaren en bedoeld om de woestijngebieden te voorzien van water en elektriciteit. 

's Avonds met de bus naar Fremont Street, deze straat is het oorspronkelijke centrum van Las Vegas. De hele straat is overdekt en eigenlijk is het een groot feest met optredens, lichtshows, casino's (uiteraard😜), barretjes, restaurants, straatmuzikanten enz. Héél gezellig. Terug in ons hotel nog een bezoek gebracht aan het Adventure Dome, waar echt enorme attracties, zoals een achtbaan, carroussel, rollercoaster enz enz. staan. Echt niet normaal...en dat gewoon in het hotel😳😳.

Vanochtend op tijd vertrokken want het wordt een flinke rit vandaag. Eerst 2,5 uur naar Death Valley, daarna nog bijna 4 uur rijden naar Bakersfield.

Death Valley is ook weer machtig mooi, weer zo anders dan al het voorgaande. Met name alle kleuren die je in de bergen ziet; alle soorten bruin, roze, zwart en soms zelfs lichtblauw. Magnifiek! We zijn bij de volgende uitkijkposten gestopt: Zabriskie Point, Artists Palette en Badwater Bassin. 

Het Badwater Bassin is het laagste punt van Noord-Amerika en ligt 86 meter onder de zeespiegel. Je loopt er zo over een zoutplaat, die ontstaat na die enkele, sporadische regenbui. Ik schat dat het hier ruim 50 graden is, aangezien het bij het visitorcentrum (een stuk hoger gelegen) in de schaduw 47 graden is. Je verbrandt je vingers gewoon aan de zoutplaat of wat je ook maar aanraakt. Langer dan een kwartier houden we het niet vol; gauw de auto weer in en de airco aan. 

Binnen het park zijn het allemaal flinke afstanden, dus het is snel laat en rond 14.00 uur besluiten we het park te verlaten om op weg naar Bakersfield te gaan. Bakersfield is alleen bedoeld om te overnachten. Het is een lange reisdag, maar dat wisten we vantevoren😁. 

Morgen rijden we door het Sequoia Park, naar Oakhurst, waar we 2 nachten blijven en van waar uit we Yosemite Park bezoeken.

Reacties

Angelique A long time ago

Leuk zo'n hotel in Las Vegas. :-)
Veel plezier weer de komende dagen. We verheugen ons alweer op het volgende verhaal.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!