Dag 13, 1 juni: Bakersfield - Sequoia Park - Oakhurst

Door Sabine Frijns - A long time ago

Bakersfield, 26 graden, zon - Sequoia Park, 18-25 graden (afhankelijk van hoogte), zon - Oakhurst, 23 graden, 348 km

Vandaag op weg naar onze op een na laatste verblijfplaats, Oakhurst. Dit is een prima plaats van waaruit je naar Yosemite Park gaat. Maar we starten eerst met het Sequoia Park. Op voorhand dachten we hier 'even' doorheen te rijden, maar wat hebben we ons vergist. Bij binnenkomst van het park lijkt het even spannend, er hangt een flinke rook en hier en daar zie je brand. Flink veel brandweermannen die de boel onder controle houden. Maar het lijkt verder geen probleem, we mogen het park gewoon in.

Sequoia Park heeft haar naam te danken aan de enorme Sequoiabomen. Het park onderscheidt zich dan ook tov alle eerdere parken, omdat het zo mooi groen is. In het deel Giant Forest staan vier van de vijf meest indrukwekkende Sequoiabomen ter wereld. Een van deze vier is de General Sherman Tree, deze boom is vanwege zijn volume het grootste levende organisme ter wereld. Uiteraard zoeken we 'm op, wat ons wel nog een fikse wandeling oplevert, met name de terugweg is een flink steile klim. En hoe groot deze bomen zijn, zie je ook aan een foto, waar een opening is gemaakt in een omgevallen boom, waar je met de auto door kunt rijden.

Een andere leuke klim vandaag was de Moro Rock, een grote, granieten koepelrots, waarin 400 treden zijn uitgehakt. Eenmaal boven is het uitzicht wel geweldig, althans, dat heb ik me laten vertellen. Eerlijk is eerlijk, ik ben halverwege afgehaakt vanwege de hoogte, ik vond het doodeng. Levin is wel helemaal tot boven gelopen.

Vervolgens nog naar het punt Tunnel Rock gereden, een rotsblok waaronder een weg is gegraven. Deze weg wordt overigens niet meer gebruikt, maar apart is het wel.

En... het grote moment van de dag: we hebben een heuse beer gezien. Bekend is dat er beren in het park zijn, maar je moet natuurlijk geluk hebben om eentje te zien. Maar opeens zag ik een, een paar meter van de weg. Gauw terug gereden en op de foto: te gek!!

Dus, toch de hele dag in dit park gebleven om pas laat in de middag naar Oakhurst te rijden, nog zo'n 2,5 uur. Het is dan te laat om nog naar Yosemite Park te gaan, maar geen probleem, daar hebben we morgen de hele dag voor. We blijven 2 nachten in Oakhurst.

Reacties

Gregor A long time ago

Wauw!! Bij het lezen van de blog en het zien van de foto's de afgelopen 2 weken maakt de "geografische-nerd" in mij steeds weer vreugdedansjes! Heel veel plezier in Yosemite straks!

Sabine Frijns A long time ago

Hé Gregor! Houd dat gevoel maar goed vast en zorg dat je hier een keertje gaat komen. Je zult het geweldig vinden. Groetjes!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!