Dag 14, 2 juni: Yosemite Park

Door Sabine Frijns - 03-06-2015 06:43

Yosemite National Park, 18 - 28 graden (afhankelijk van de hoogte)

Vandaag verblijven we de hele dag in het Yosemite Park. We hebben een flinke lijst van bezienswaardigheden en trails uitgezocht, dus we vertrekken op tijd.

We starten meteen bij de Mariposa Grove, waar ook weer enorme Sequoiabomen te zien zijn. We gaan op zoek naar de Grizzly Giant, waarschijnlijk de oudste Sequoia en in elk geval een enorme boom. Ook is het weer een flinke klim en dat zo vroeg 's morgens...

We gaan verder, rijden door een tunnel en zien dan plots zó'n prachtig plaatje, genaamd Tunnel View. Hier uitzicht op de vele highlights die dit deel van het park te bieden heeft. Het is een van de meest gefotografeerde panorama's ter wereld.

Weer verder, op weg naar Glacier Point, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Half Dome. Dit is een gladde, halve koepel die ver boven alles uit toornt. Het is hét herkenningspunt van Yosemite Valley. Onderweg zien we vlak langs de weg een babybeer, helemaal niet bang en laat gewoon iedereen foto's maken. Het is geweldig. We rijden nog iets verder om daar vervolgens een leuke trail te lopen, de Mirror Lake Meadow Trail. En onderweg hier ook weer 2 beren gespot! Deze zijn flink groter en we worden dan ook afgeschermd door een Park Ranger. Nu eigenlijk ook pas de bewustwording dat die beesten natuurlijk gewoon gevaarlijk zijn en niet alleen maar leuk en aandoenlijk.

Het park kent ook hele mooie watervallen. We rijden en vervolgens lopen naar de Lower Yosemite Fall, hier kom je redelijk dichtbij. Mooi hoor en lekker koel daar zo in de buurt. Tenslotte op weg naar ons laatste stoppunt, El Capitan. Een enorme granieten monoliet, die vooral erg populair is bij klimmers.

De dag vliegt weer voorbij en het zijn hier allemaal behoorlijke afstanden, dus we houden het voor gezien en rijden terug naar Oakhurst. Ook Yosemite Park is een prachtig park, een combinatie van weer veel groen, enorme rotsen en hele mooie watervallen. Dit is dan ook meteen ons laatste park en waar we vooraf dachten dat al die parken misschien een beetje teveel zou zijn: echt niet! Eigenlijk konden we er geen genoeg van krijgen; elk park was op zijn manier even prachtig en speciaal.

Morgen gaan we op weg naar San Francisco, helaas alweer onze laatste verblijfplaats hier in de USA, maar gelukkig blijven we hier wel nog 3 nachten. Heel benieuwd naar deze stad, die oh zo gezellig moet zijn...

Reacties

Roy 03-06-2015 07:47 {{button-29113}}

Levin en Sabine, super!!! Hoop dat jullie nog 3 mooie dagen krijgen in San Francisco, dit nemen ze jullie niet meer af. Heel erg benieuwd naar al jullie foto's grtjs

Joni 03-06-2015 09:31 {{button-29120}}

Ik sluit me bij manlief aan, te gek!!
Geniet van jullie laatste daagjes! X

François 03-06-2015 16:50 {{button-29144}}

Wat mooi dat wij jullie rondreis op deze wijze mochten meebeleven!! Heel veel plezier en geniet van de laatste vakantiedagen.

Jolanda 03-06-2015 20:22 {{button-29150}}

Hoi levin en Sabine,
Net terug van Dresden heb ik jullie avontuur snel bij gelezen.
Wat een indrukken hebben jullie gehad super!
Denk dat jullie waarschijnlijk nog maanden blijven na genieten van deze reis.
Nog veel plezier de laatste dagen tot snel weer, ben heel benieuwd naar de laatste blogs.

Sabine Frijns 04-06-2015 03:46 {{button-29165}}

Dank voor jullie lieve reacties. We gaan nu genieten van San Francisco!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan