Dag 17, 5 juni: San Francisco

Door Sabine Frijns - A long time ago

San Francisco, 20 graden

Vandaag onze laatste dag. Opeens dringt het echt door en het is flink balen. Tuurlijk is het heerlijk om weer naar huis te gaan, echt waar. Maar dat dit alles is afgelopen, waar we zolang naartoe hebben geleefd en wat allemaal zo enorm geweldig is, ja, dat is balen.

's Ochtends doen we het rustig aan en 's middags maken we gebruik van de shuttleservice van het hotel en laten ons afzetten in Japan Town, een klein stadsdeel met, de naam zegt het al, voornamelijk Japanners. Een leuke wijk, met 2 overdekte winkelcentra of eigenlijk voornamelijk 'eet'centra. Het ene restaurant naast het andere en tuurlijk laten we ons verleiden tot een portie sushi.😄

Daarna lopen we de wijk uit, een beetje willekeurig door de stad. Eigenlijk moeten we hier wat terugkomen op onze positieve mening over San Francisco. Er zijn echt straten waar je over de zwervers heen moet stappen en dat is toch echt niet prettig. We lopen naar een park, ook daar liggen ze overal, dus maar doorgelopen. Soms is het voor je gevoel veiliger om over de drukke straat te lopen, dan langs deze groepjes. En het een zal wel het gevolg zijn van het andere, maar er ligt ook overal veel rotzooi. Waar we de hele reis ons zo over hebben verbaasd, hoe netjes alles overal is en schoon, zo valt ons dat hier tegen. Conclusie: er zijn echt hele, gezellige wijken hier, maar de tegenstelling met de armoede is te groot en het geeft toch een hele negatieve sfeer. Jammer.

Zojuist maar onze koffers gepakt, morgen vroeg op en weer terug naar huis!!

Reacties

Myriam A long time ago

Blij als je weer thuis bent zusje!

Roy A long time ago

goede reis!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!