Washington

Door Willem en Jenny Weerd - A long time ago

Gisteren, maandag dus, vetrokken uit Harrisburg naar Washington. Omstreeks 12 uur waren wij in Washington en toen was het zaak om de auto met een volle tank af te leveren bij het verhuurstation. Wij waren al een keer bij het adres van het verhuurstation langs gereden doch dit bleek het centraal station van Washington te zijn, Union Station, en geen verhuurbedrijf te zien. Eerst maar op zoek naar een tankstation. Tomtom geraadpleegd, tankstation ingetoetst en rijden maar . Op het adres aangekomen, geen tankstation. Dat gebeurde in totaal 5 keer. Er begon al wat rook uit mijn oren te komen. Nog één keer geprobeerd, een BP station, en ja hoor eindelijk, wij konden tanken. Vervolgens weer naar Union Station gereden, dat bedrijf moest toch ergens zijn. Dan maar naar het parkeerdek en daar kwamen wij het 1e bord tegen van car rentals retour. Na controle van de auto bleek alles in orde en waren wij klaar. Toen direct maar kaarten gekocht voor de hop on hop of bus. We hebben eerst een rondrit gemaakt en het bleek ontzettend druk te zijn vanwege Memorial Day. Heel wat bekende gebouwen en monumenten gezien. Prachtig allemaal. Bij de halte van Madame Tussaud zijn wij uitgestapt en hebben dat bekeken. Alle presidenten van Amerika stonden er in was afgebeeld. Erg mooi. Daarnaast bekenden uit de sport-, muziek-, film- en tvwereld. We zijn toen weer in de bus gestapt naar Union Station en vanaf daar weer lopend naar het hotel. De koffers hadden wij al eerder met de huurauto daar afgegeven. Vandaag zijn wij met de gratis shuttle bus van het hotel naar het centrum gebracht. Bij het Witte Huis zijn we uitgestapt en hebben daar rondgelopen en foto's gemaakt. Lopend zijn we toen naar het Vietnam monument, waarin ruim 58000 namen staan gegraveerd, en naar het Lincoln monument gegaan. Uiteraard foto's gemaakt. Toen weer in de bus gestapt naar het Arlington Cemetary, de nationale begraafplaats. Hier liggen meer dan 400000 mensen begraven, waaronder de Kennedy familie. Een ieder die gediend heeft in het leger kan hier tzt begraven worden. Ook president Taft ligt hier en voormalig staatssecretaris van Defensie Alexander Haig. Ook generaal Omer Bradley ligt hier begraven. De geinterresseerden in de film D-day weten wie dat was. Vanaf Arlington zijn we weer in de bus gestapt en hebben aansluitend aan de rondrit een boottocht op de Potomac gemaakt. Daarna weer met de bus naar Union Station en vanaf daar weer lopend naar het hotel. Morgenvroeg worden we om half zes opgehaald met een shuttlebus en naar het vliegveld gebracht om naar San Francisco te vliegen. We gaan nogmaals 3 uur terug in de tijd. We vliegen om 9 uur, zijn er om 12 uur en hebben er dan 6 uur vliegen opzitten. De dag is voor ons dus 3 uur langer. Dit was het eerst weer. Groeten van Willem en Jenny.

Reacties

Froukje A long time ago

Wat een fantastische reis tot nu toe! Goede vlucht straks en een geweldige tijd in Callifornie, het is daar zo super gaaf blijf lekker genieten!!

Froukje A long time ago

Enne Jenny... hoe was het met George? Mr nice guy :-)

Charlotte A long time ago

Wat een belevenissen! Prachtig! Maar ik heb het al wel door, Jenny: aan het eind van deze rondreis ben jij aan vakantie toe, zoveel heb je gezien en gedaan!😘😜

Maggy A long time ago

Prachtige verhalen en wat een indrukken .. Op naar de West kust!

Moe Hoeksema-Briek A long time ago

Vandaag bij Kees en Willy en heb verslag en foto's gezien. Wat een belevenissen. Hoop dat het jullie verder goed zal gaan en dat jullie nog vele mooie dingen mogen beleven. Hoop dat jullie gezond en wel weer terug komen. Ik tel de weken. Groetjes en liefs van Moeder.

ab A long time ago

klinkt erg leuk denk dat jullie erg veel plezier hebben en erg veel leuke en mooie dingen zien veel plezier verder
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!