Twee dagen Interstate

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Voordat we Riverside uit waren was het een half uur later, er was een wegomleiding die onze TomTom niet kende, maar uiteindelijk waren we op weg. Voor de zondag was het best druk met veel vrachtverkeer. Het was mooi weer en het werd steeds warmer.

Het landschap is erg droog, zelfs in het voorjaar.

Ook stak er een behoorlijke wind op waar door we veel stof zagen opdwarrelen. Omdat we deze keer zoveel oostelijker gaan, wisten we dat we twee dagen alleen maar zouden rijden. Bij Palm Springs zagen we het grootste windmolenpark ter wereld voor zover bekend, het zijn er 3400; het is een variant op een oud spreekwoord  “wie windmolens zaait zal elektriciteit oogsten” alleen valt de oogst nogal  tegen. En dan denken wij in Nederland met molens op zee het beter te doen terwijl de kostprijs op zee veel hoger zal zijn dan in de woestijn. 

Als je Don Quichot nog gekker wil krijgen moet je hem hier naar toe sturen.

We zijn tot Blythe gekomen aan de Coloradorivier, waar we drie jaar geleden ook hadden overnacht, en dat was ons toen goed bevallen. Toen we net stonden kwam een Amerikaan naar ons toe die om een praatje verlegen zat. Hij had een heel verhaal over dat hij als soldaat in Duitsland was geweest, een Duitse vrouw had en zelf wat Duits sprak. Best leuk voor eventjes, maar we hebben ons er maar met een smoesje vanaf gemaakt. Marga heeft daar pannenkoeken staan bakken.

Vandaag zijn we verder gereden richting Phoenix , het is één rechte weg,  240 kilometer lang door een droog landschap, kijk maar eens op de kaart. We zijn dwars door Phoenix gereden, dat was even zweten met het drukke verkeer, vijf banen breed en veel afslagen. We zitten nu op een  camping even voorbij Phoenix die heet Eagle View( nog niet één gezien).

 

Groetjes van Marga en Rinus de nieuwe Pelgrim reizigers

Reacties

Huibert A long time ago

Beste Marga en Rinus,

Helaas had ik me vergist in jullie vertrekdatum; ik wilde jullie vandaag of morgen nog goede reis wensen. Bij deze dus alsnog.

Ik sta weer versteld over hoe groot het allemaal is in de VS: zo'n windmolenpark bij Palm Springs, 5-baansweg dwars door een stad, die afstanden.

Tot jullie volgend bericht.

Groet van Gertrud en

Huibert.

Gijs van der Zalm A long time ago

Beste Rinus en Marga,

Voordat ik naar Frankrijk vertrok stuurde Marga mij per mail jullie mooie berichten door. Ik neem aan dat ik ze mag lezen en doe dat dan nu ook in alle rust hier in Le Mont, en met plezier. En ik geniet van de foto's (trok zelf ooit drie weken door California).
Wat ik nu schrijf, komt dus aan als jullie alweer goed en wel op de Grote Gustav Mahlerlaan zitten. Welkom thuis.
Tot later,
hartelijks,

Gijs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!