Het eerste Nationale Park

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Na twee dagen oostwaarts te hebben gereden gingen we nu naar het noorden. Geen snelweg meer maar een highway, heel wat rustiger rijden. Het was een mooie weg met afwisselende natuur. Eerst de bekende “hands up” cactus van Arizona tussen bloeiende gele brem, een heel vrolijk gezicht. Daarna dennenbomen en tenslotte uitgestrekte vlaktes met lage begroeiing. We zijn naar Holbrook gereden. Gelukkig was het niet meer zo warm, rond de 20 graden.

Woensdagmorgen op weg  naar het Petrified Forest gedurende 32 kilometer drie auto’s gezien wat een rust.  Petrified Forest is een Nationaal Park met  de grootste verzameling versteende bomen ter wereld. In 2013 hebben wij via onze webwinkel al haardhout aangeboden van sequoa bomen, wegens te weinig belangstelling is dat niet doorgegaan. Het gevolg is hier te zien, de aanbieding van toen is verlopen en al versteend zoals jullie op de foto kunnen zien, jammer hadden jullie maar moeten bestellen. Deze weg gaat ook door de Painted Desert, waar je vanaf diverse uitzichtpunten prachtige vergezichten hebt op de rode rotsen. Ook verder in het park heb je prachtige uitkijkpunten op blauw-grijze rotsformaties.  Sommige landschappen doen bijna buitenaards aan.

Daarna een stukje snelweg tot aan Gallup. Wij zitten nu op een prachtige camping, genaamd USA RV Park, gelegen aan de Historic Route 66, die in Amerika nog echt leeft.

 

Marga en Rinus

Reacties

Wilma A long time ago

Petrfied Forest en Painted Desert, ik ben er geweest toen ik 12 jaar was, heel mooi en indrukwekkend! Goede reis verder!

Nel en Carl A long time ago

Dit is weer genieten voor ons. De kaart ligt inmiddels op tafel en tot nu toe is alles herkenbaar. De route naar Pertified Park is nog niets veranderd. Ook wij hadden slechts een aantal tegenliggers die op een hand waren te tellen(1988). Ben benieuwd wat van het volgende park vinden. Het weer is hier koel met een frisse wind. Maar de zon schijnt gelukkig.
Geniet maar en tot het volgende verslag.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!