Ugh - ugh

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Van Mesa Verda naar Canyon de Chelly gereden, dit is 144 mijl vertaald 231 kilometer.

Zoals wij het drielanden punt hebben kwamen wij bij het Four Corners Monument langs, wat letterlijk en figuurlijk wordt uitgebuit door de Navajo Indianen: toegang  $ 5.- per persoon. Als je wilt kun je met ieder lichaamsdeel een andere staat aanraken, of je moet een arm of been missen dan lukt het niet, dat heet dubbel pech. Onvoorstelbaar hoeveel kraampjes er zijn waar sieraden en souvenirs te koop zijn, het is niet voor te stellen dat daar een inkomen te verdienen valt.

Hierna verder gereden  door een weids landschap met veel geërodeerde rode rotsformaties met door de wind ontstane prachtige grillige vormen.

Het waaide erg hard, de camper met de hoge opbouw schommelde door de enorme wind als een boot, dus chauffeurspet af en kapiteinspet op en koers houden.  Wel eens rode mist gezien? Wij vanmiddag wel, een kleine rode zandstorm waar we door heen moesten.

Het gebied waar we nu zitten is van de Navajo Indianen die blijkbaar eigen regels hebben, paarden en ezels lopen los langs de kant van de doorgaande weg, niet voor te stellen, dat is wat anders dan “let op overstekende padden”

Drank is ten strengste verboden, de AA vereniging heeft één lid die als hij het moeilijk heeft alleen zichzelf kan bellen  maar dan heb je altijd in gesprek, altijd pech. Dit verhaaltje wordt later verstuurd dan gemaakt, we zitten op een natuurcamping waar behalve heel veel wind niets is dus ook geen Wifi en met  rooksignalen door de Navajo’s                                      

kom  je ook niet ver.  Vraag me af dat als roken op de werkplek niet mag, hoe je dan nog rooksignalen kan versturen. Morgen gaan we dit natuurmonument bekijken en weer verder naar het hopelijk warmere zuiden,

Het is hier momenteel n.l. 15 graden.

 

Marga en Rinus.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!