Monument Valley, Page en Grand Canyon .

Door W. van Werven - A long time ago

Het heeft even geduurd voordat er we weer foto's en berichten hebben kunnen plaatsen. De laatste dagen hebben we slechte of geen WiFi gehad. Maar we zullen proberen jullie weer bij te praten.

1ePaasdag. Vanmorgen natuurlijk ontbeten met eieren. Daarna de boel weer ingepakt en vertrokken voor een bezoek aan Monument Valley. Het licht is nu veel beter, dus kunnen we alles beter bekijken. We rijden terug naar het punt waar we het eerste de Monumenten zagen. Daarna willen we het park in, maar daar mogen we niet rijden met de RV, dus moeten we met een Tour mee. Dat gaat ons € 300 kosten en dat vinden we nogal wat. En we vragen ons af of het nog wat toevoegt. 

Dus besluiten we verder te gaan richting Page. Onderweg slaan we af naar "Shonto Historical Trading Post - 1914". Hier staan nog een aantal originele gebouwen van de Navajo's. Het land is hier erg uitgestrekt en leeg, dus de bevolking moet vaak ver rijzen om hun inkopen te doen. En meestal doen ze dat bij zo'n tradingpost. Tegenwoordig verkopen ze daar ook benzine, want hoe schamel de bewoning overkomt, ze hebben allemaal wel een auto. Daarna door naar Page.

Page: ligt aan de Colorado River. Heeft veel bezienswaardigheden. Is ontstaan in 1957 als behuizing van de werknemers aan de Glen Canyon dam. Toen ontstond Lake Powell, het stuwmeer voor de dam. Is een gemeente waar aan de Lake Powell boulevard 15 kerkgemeenschappen naast elkaar zitten en door de bevolking wel Churchroad wordt genoemd. Is de jongste gemeente van Amerika. Voltooid in 1963.

We hebben eerst informatie ingewonnen over de tours in de Lower  en de Upper Antilope Canyon. Boeken een tour voor de volgende dag voor de Upper om 10.30 uur, prime-time. Dan moet de lichtinval het mooist zijn. Daarna naar de Lower. Daar wordt ons aangeraden om met de eerste tour om 08.15 uur mee te gaan, dan zijn er nog geen mensen voor je en kun je de mooiste foto's maken. Daarna bezoeken we de Horseshoe Bend, een bocht in de Colorado River (zie foto). De volgende morgen staan wij vroeg op, want we moeten om kwart voor 8 weg om op tijd te zijn voor de tour bij de Lower. We staan als 2e auto voor het hek, dat om 8 uur geopend zou worden. En wij maar wachten, het werd kwart over 8, half 9, kwart voor 9. En wij maar mopperen, straks kunnen we niet eens meer meegaan, want om 10 uur moeten bij de Upper zijn. En dan eindelijk om 9 uur gaat het hek open! Marianne vertelt in rap tempo aan de mevrouw dat we al een uur staan te wachten en dat we dat niet echt leuk vinden, want zij had gezegd dat we om 8 uur aanwezig moesten zijn. En dan blijkt dat we op een tijdslijn zitte. In Page is het een uur later dan bij de canyon. We kwamen niet meer bij van het lachen!! We gaan inderdaad als eerste groep naar beneden, de canyon in, via allerlei trappertjes. En wat we dan te zien krijgen is onbeschrijfelijk! De foto's kunnen maar een beetje laten zien hoe wondermooi het hier is. De tweede tour was ook heel mooi, maar heel anders. Hier werden we met een auto naar toegebracht, rijdend door de bedding van canyon

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!