Afgelopen week

Door Allan Drost - 04-04-2015 04:31

Donderdag 2 april 2015

 

Goedemorgen,

 

(Op het moment van schrijven)

Is het momenteel 6 uur 's ochtends en we zijn alweer onderweg naar onze volgende bestemming. Gezien dit een rit is van ruim twee uur, leek ons een blog update vanuit de auto wel een goed idee.

 

Rewind... Ultra Music Festival Miami, een drie-daags feest waarbij mensen over de hele wereld uit meer dan 100 landen samen komen om lekker los te gaan op de diverse muziekstijlen. We zijn van mening dat dit een feest is voor de elite als het gaat om de belachelijk lage prijzen van $8 per biertje, dan is deze wel geïmporteerd uit Nederland. Met lekker weer (op een avondje regen na) hebben we ons weten te vermaken bij de 7 verschillende stages. “Weinig Nederlanders” zul je wel denken. We zijn de tel kwijt geraakt maar wij als kikkerlandje waren zeker van de partij. Contacten leg je overigens snel. Is het niet op het festival zelf dan is het wel in de shuttle bus terug!

Al met al was dit een onvergetelijk en fantastisch feest die wij hebben mogen meemaken.

 

Dan is het alweer maandag. Na drie dagen feesten hebben we een revalidatiedagje op het strand ingelast. Eenmaal aangekomen op Miami Beach (South Beach) kijk je je ogen uit. Een prachtig (bijna wit) strand met helderblauw water en palmbomen. Na gauw wat pannenkoeken als ontbijt / lunch naar binnen te hebben gewerkt, hebben we ons handdoekje geparkeerd en zijn vervolgens de zee in gerend. Dat was effe lekker (zout).

 

Dinsdagochtend was het vroeg op staan want vandaag zal het nemen van een taxi verleden tijd zijn. De shuttle bus van het hotel heeft ons naar Miami Airport gebracht, waar wij de auto op konden halen. Tja normaal gesproken loop je de luchthaven binnen, zoek je een of andere Hertz stand op en vraag je om de autosleutels, toch? Natuurlijk niet, je zit in Miami en het behoort tot Amerika dus “think big”. Met de lift naar boven, de rolband over een soort loopbrug en last but not least, met de monorail naar een ander gebouw een paar kilometer verder op. Eenmaal aangekomen waren we vrij snel aan de beurt en begon het onderhandelen in de SUV klasse. Er moet natuurlijk wel op zijn Amerikaans gereden worden dus een V8 zou wel gepast zijn. Dat is toch niet helemaal gelukt maar een Dodge Durango met een lullige V6 rijd ook heerlijk! De auto is van alle gemakken voorzien en zal voor elke luie Amerikaan een genoegdoening zijn. Het nadeel is alleen wel dat je zelf de deur dicht moet doen.

 

Met de huurauto in de pocket zijn we naar Coral Gables gereden om op ons gemak nog wat foto's te schieten van de Amerikaanse huisjes met puntvormige daken. Vervolgens zijn we naar South Beach gereden waar een speedboat tour op ons te wachten stond. Deze vaarde langs verschillende eilanden rondom South Beach zoals Star Island en Palm Beach. Vooral Star Island was erg leuk. Een handgemaakt eiland waar diverse celebs hun optrekje hebben. Huizen van o.a. Ricky Martin, Brat Pitt & Angelina Jolie, Will Smith, Carmen Elektra en de uitvinder van de Viagra pil waren te bewonderen. Na de tour zijn we naar Ocean Drive gereden, zeg maar gerust de Champs d' Elysees van Miami. Zien en gezien worden is hier zeker van toepassing. Cabrio's, Lamborghini's, Ferrari's die de hele dag door in de file staan. Clubs, restaurants en winkels allemaal gebouwd in de Art Deco stijl, uitgedost met neon verlichting.

 

Het is weer woensdag, de dag om Miami te verlaten en onze reis voort te zetten naar het zuidelijkste stadje van Noord-Amerika genaamd Key West. Om hier te komen is er uiteindelijk maar één weg die daar naartoe leidt en dat is de Overseas Highway. De mooiste weg die er bestaat. Op het moment van schrijven rijden we deze weg weer terug en het blijft indrukwekkend. De Overseas Highway (Google maar eens op afbeeldingen) verbind tientallen eilanden met elkaar. Je rijd deels over land en deels over water wat er schitterend uitzicht biedt. Gemaakte foto's kunnen eigenlijk niet meer mislukken, tenzij je de lenskap erop laat zitten.

 

We hebben een tussenstop gemaakt in Islamorada bij Theater of the Sea om met dolfijnen te zwemmen. Na een korte introductie was het zover. Gewapend met een GoPro kregen we een kus van één van de dolfijnen. Nou ja “een kus”, meer een kopstoot. Nadat de dolfijnen weer volgetankt waren met vis was het tijd om aan de vin te hangen. Zo werd je vooruit getrokken door twee dolfijnen. Als afscheid konden we ze nog even een hug geven.

 

Het was weer tijd om verder te rijden naar Key West. De auto stond net “af te koelen” of de receptionist (eh frontoffice manager) kwam ons tegemoet lopen. Een net iets te vriendelijke vrouw, ehh man kwam kennis maken. Na een lange introductie van het hotel (of volgens ons een groot Amerikaans huis) konden we dan eindelijk de jacuzzi uit proberen. Onder het genot van een vers gekoeld biertje geven we ons over aan het warme water. Diezelfde avond zijn we naar de Duval Street gegaan. Een gezellige straat vol met winkels, kroegjes en restaurants.

 

De volgende dag hebben we op de fiets grotendeels van de omgeving kunnen verkennen. Drie stranden, de boei dat het zuidelijkste punt markeert en de haven met allemaal net iets te dure boten. Vervolgens de zonsondergang gezien op Mallory Square en de avond afgesloten met een biertje bij Sloppy Joe's Bar, een gezellige kroeg voor jong en oud met live muziek.

 

Vandaag zijn we wezen snorkelen in de Atlantische oceaan en dat was in Key Largo, aan het begin van de Keys. Na een boottocht van +/- 45min was het tijd om je klaar te maken voor een kijkje onderwater. We hebben diverse vissen en koraal gezien in helder blauw water. Nu zitten we in onze derde hotelkamer en kijken we uit naar de tour van morgen (zaterdag) namelijk een rondje maken met de Airboat door de Everglades.

 

We'll stay in touch

 

Foto's kan je bekijken via https://www.dropbox.com/sh/wgq4me845cinpyp/AAC13BQGZ5Yj9i6CNEQTaEU7a?dl=0

Reacties

tante Riet 04-04-2015 09:28 {{button-27546}}

Hai jongens, het is al een genot om te lezen. Het is echt geweldig. De tijd zal wel omvliegen. Nog veel plezier. Grt. tante Riet

Elly de Haar 04-04-2015 11:12 {{button-27551}}

Wauw, n te gekke tijd zo te lezen en wat n geweldige foto's, vooral de zonsondergangfoto's en die foto van n boot waar je de golving vt water op ziet.vermaak jullie nog verder en ik kijk al uit naar de volgende update en de foto's. veel plezier nog guys.xx

Rob 04-04-2015 19:27 {{button-27562}}

Oké jongens genoeg beleeft tijd voor de terugreis, nee hartstikke fijn dat jullie het naar de zin hebben, geniet nog van het komende en neem ff n lekkere suv voor me mee

Rob 04-04-2015 19:53 {{button-27563}}

Als ik jullie verslag lees beleef ik gewoon de reis
Fantastisch hoor
Geniet ervan

fred renes 05-04-2015 02:05 {{button-27564}}

Goed om te lezen dat je geen cultuurbarbaar bent, die allen maar over autos zuipen en dikke tieten kan lullen.maar aan het genieten ben van je fijne korte vakantie. Spreek je weer als je terug komt. Kunnen we het weer over ach laat maar je kent me veel plezier nog je oompie.

Allan en Jeroen 05-04-2015 03:20 {{button-27565}}

Hallo allemaal.
Bedankt voor de leuke reacties. We laten gauw weer wat van ons horen.

yvonne 05-04-2015 11:03 {{button-27568}}

Wat geweldig geschreven moest echt lachen!
je hebt een schrijvers talent.
met spanning wacht ik af op je volgende schrijven.
dikke kus en lots off fan (eh.. schrijf je dit zo)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan