Bryce Canyon

Door Bernadet Gelinck - A long time ago

Vanochtend na het ontbijt vertrokken we met de shuttlebus naar Bryce Canyon. Een Canyon met rode rotspunten die vanuit de grond omhoog komen.
 

Onze eerste stop was Sunset Point. Wat een overweldigende Canyon en wat een mooi vergezicht!
Vanuit Sunset Point zijn er verschillende wandelingen te maken. Wij kozen voor de Navajo / Queens trail. Een tocht van van zo’n 4,6 km. De afstand zou goed te doen zijn vonden wij.
Bij aanvang van de trail start je bovenaan en loop je naar beneden de Canyon in. Wat een geweldig gezicht en ieder punt die je tegenkomt is fotogeniek. We hebben wederom dus weer een fotoalbum vol met alleen foto’s van Bryce Canyon en zoals Bas zegt ook van een Utah Prairie Dog (een soort eekhoorntje). Een mooie wandeling was het, waarvan het laatste stuk toch behoorlijk steil omhoog gaat. Dat viel nogal tegen…. We dachten dat Mart er moeite mee zou hebben, maar die huppelde redelijk fit naar boven. Ik daarentegen had er meer moeite mee…… pfff wat steil.
Weer bij de shuttlebus aangekomen gingen we naar Bryce Point. Hier is het uitzicht over het z.g. amfitheater. Zover als je kunt kijken allemaal mooie puntrotsen. Wat een geweldig uitzicht!
Na dit uitzichtpunt hebben we de shuttlebus terug genomen naar onze campground. We waren best moe van de korte maar vermoeiende wandeling de canyon in en uit ;-).

Vanavond wilden we eigenlijk gaan bbq-en en liepen Bas en Edwin naar het winkeltje van de campground om vlees te halen voor de bbq. Echter bleek dat deze winkel voornamelijk souvenirs had en maar weinig vlees e.d. om op de bbq te leggen. Dus dan maar een soort geprakte aardappelplak en een soort wrap met vlees e.d. uit de magnetron (ja, een magnetron hebben we ook in ons huis op wielen). Het bbq-en houden we dus nog even tegoed.
Vanavond wederom het kampvuur aangemaakt en daarna lekker slapen. En dan morgen vertrekken naar Capitol Reef.

Reacties

Pa en Ma Nieuwenhuis A long time ago

Leuk om dit allemaal te lezen,en de foto's zijn mooi, geniet er maar van.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.