Carmel / Monterey

Door Bernadet Gelinck - 07-08-2015 06:28

Gisteravond had Edwin gelezen dat we via de Golden Gate Bridge zouden rijden, maar dat je hier van te voren al tol voor moest betalen. Ze registreren nl. het kenteken. Na betaling hadden we toestemming om de brug over te rijden.

Na het ontbijt en na alles opgeruimd te hebben (want 3 nachten op dezelfde plek zorgt wel voor de nodige dingen die weer in rugzakken moeten e.d. ;-), was het tijd om weer vanuit San Francisco verder te trekken.
Met onze fototoestellen in de aanslag en het maken van diverse foto's reden we over de Golden Gate. Wat een aparte ervaring!
Daarna was het behoorlijk druk de stad door, waarbij we uiteindelijk de Highway 1 en de kustweg gevolgd hebben richting Carmel / Monterey.

Bij diverse uitzichtpunten zijn we gestopt. Jorn en Mart hebben hun schoenen (en sokken) behoorlijk nat gekregen, want zij waren natuurlijk weer net niet op tijd weg toen er golven aankwamen :-).
Onderweg keken we naar de mooie kustlijn en opeens zag Bas iets bewegen in zee. We keken goed en zagen een walvis!
We zijn toen direct gestopt en de jongens struikelden zowat over elkaar heen om zo snel mogelijk naar buiten te komen. In de verte zagen we inderdaad een walvis telkens naar boven komen. Wat een mooi gezicht!

Ook moesten we weer boodschapen hebben. We kwamen onderweg een Safe Mart tegen en draaiden daar de parkeerplaats op. Een medewerker op de parkeerplaats vertelde ons dat wij beter aan de achterzijde konden parkeren, want daar was veel meer ruimte.
Zo gezegd zo gedaan. Met de nodige boodschappen voor 3 dagen en onze bloeddruk gemeten (kon je zelf doen in de supermarkt....alhoewel het bij Edwin een error aangaf en een hartslag van 4..) gingen we weer op pad.
Het was tijd om onze campground op te zoeken in Carmel. Na nog even in een flinke file te hebben gestaan, arriveerden we om 19.30 uur bij campground Saddle Mountain Ranch.

We hadden bbq vlees gekocht, dus de bbq werd aangestoken. Het begon tijdens de bbq behoorlijk te onweren, maar we hebben toch nog lekker buiten kunnen eten. Na een tijdje begon het toch te druppelen en nu regent het flink. We zitten nu met z'n allen binnen (ook wel weer gezellig dat gekletter op het dak).

Reacties

Pa en Ma 07-08-2015 11:49 {{button-33701}}

Spannend allemaal

INgeborg 07-08-2015 13:13 {{button-33706}}

Wat mooi allemaal! En jullie zullen moeten afkicken van al dat BBQén. Veel plezier nog

Stieny 07-08-2015 18:39 {{button-33723}}

Dat was wel boffen dat jullie die walvis zagen.

JOLANDA 09-08-2015 13:49 {{button-33888}}

Ja ik heb wifi!! Ziet er allemaal mooi uit. Bbq en heerlijk. Mooie omgeving en genoeg boodschappen in "huis" laat regen maar komen. Xxx uit Toscane.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan