Algonquinpark

Door John Aalbers - A long time ago

Vandaag via Toronto naar het noorden gereden. De bedoeling was dat we in de middag bij Algonquinpark aan zouden komen om er alvast een deel van te bewonderen.

Helaas pakte het wat anders uit omdat we een paar keer verkeerd zijn gereden (geen routekaart Canada in de auto dus moesten we het met de kaart doen)

In Canada wordt elke straat aangegeven maar bewegwijzering naar plaatsen met afstanden kennen ze nauwelijks. Je moet je vooral oriënteren op wegnummers.

Enfin na enig zoekwerk kwamen we per ongeluk terecht op een caravanpark die gesloten was. Gelukkig waren de eigenaren wel aanwezig en die hebben ons zeer hartelijk ontvangen. We kregen een plekje, de stroom werd er speciaal voor ons op gezet en we werden uitgenodigd op het balkon om een biertje te drinken. Bleken mensen te zijn met roots in Nederland. Ze liepen gewoon op blote voeten op het balkon en waren aan het barbecuen; hamburgers en wij mochten ook proeven. Gemaakt van berenvlees, van een zelf geschoten beer en dus ook zelf geslacht.

Wat een ontzettend lekker vlees is dit; puur natuur totaal geen vet en verrukkelijk van smaak! Het zou die nacht wel wat gaan vriezen maar niet heftig dus we zijn daar gebleven.( camper kan i.v.m. waterleidingen geen vorst verdragen!)

We hebben heerlijk geslapen en zijn de volgende ochtend verder gereden naar Algonquinpark. We kwamen rond 13 uur aan bij de westingang van het park en hebben daar informatie gekregen en gelukkig was er 1 camping open in het park. Via het visitorscentre , waar we even contact hebben gehad met het thuisfront , zijn we naar de camping gereden en daar een mooi plekje aan het meer gezocht. We hebben twee zakken hout gekocht en een heerlijk kampvuur gemaakt. We hebben heerlijke worsten en biefstuk op het rooster van het kampvuur klaargemaakt. Onze zak houtskool is nog steeds niet aangebroken!

Onderweg naar de camping hebben we een eland langs de kant van de weg zien staan en uiteraard een aantal foto's van gemaakt! 's Avonds op de camping kwam ee ineens vos langs wandelen! Voordat we het in de gaten hadden was hij al weer weg dus een foto zat er dit keer niet in. Vannacht heeft er nog een beest (we denken een beer) tegen de camper aan gebonkt waarschijnlijk op zoek naar voedsel. ( we hadden de afvalzak in de laadruimte staan en dat heeft ie waarschijnlijk geroken)

Vannacht was het erg koud en hebben we de verwarming aangehad. Ook vanmorgen was het nog fris toen we om 8 uur opgestaan zijn. Voorspelling was dat het ongeveer 5 graden zou gaan vriezen en dat klopte volgens ons ook wel. We zaten een beetje in de rats voor het waterleidingsysteem van de camper maar gelukkig is dat goed gegaan.

(midden in de nacht nog een keer de leidingen door gespoeld!)

Het s ook vandaag weer een prachtige dag als we iets na half negen de camping afrijden richting Toronto. We zoeken daar een camping in de buurt van het vliegveld en gaan vandaar dan met openbaar vervoer naar de stad.

Reacties

Geri A long time ago

Jongens wat een leuke berichten. Wat een verrassing om zomaar spontaan uitgenodigd te worden, en berenvlees te eten. Dat zijn kleine cadeautjes. Blijf genieten en houd ons op de hoogte.
Kus.

Jurgen A long time ago

Mooie berichten. Pas op voor de beren en geniet er van!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan