Onderweg naar Yosemite

Door Maarten Walhof - A long time ago

 

Vanochtend vanuit hotel in SF vertrokken met BART naar vliegveld voor pick up van onze huurauto. Met de BART reizen ideaal, binnen 30 min vanuit centraal SF naar vliegveld en voor de deur van de Verhuur maatschappijen er weer uit. 25 mtr lopen en je staat aan de balie. Alles snel afgehandeld waarbij de medewerker nog probeerde om ons een duurdere klasse aan te beiden dan onze standaard SUV ( Huyandai Santa Fe ) Duurdere zou USB, leer, on board NAV etc etc hebben. Niet toeghapt en vervolgens weer 75 mtr lopen naar mega parkeergarage. Kaartje afgeven en krijgen de mededeling met sleutel " you've got a big car". Ok zal wel komen we bij de auto, hebben we toch een dikke bak :) Blijkt een spliksplinter nieuwe Toyota 4 Runner STR, jaja deze jongen is in zijn nopjes. Alles erop en eraan, nog net geen trapje nodig voor het instappen :). De Garmin die we nog van de balie medewerker kregen kan in het dashbord kastje. Ja en dan het rijden in de USA, vond het nog wel spannend maar is uitermate relaxed. Alles goed aangegeven en iedereen is tot nu toe netjes. Onderweg alles gezien zoals uit de film en series, blijft toch apart om het nu real life mee te maken. Na een rit van 3 uur en nog een stop aangekomen in ons motel in Mariposa. Van 18C in SF naar 33C hier plaatselijk. Net lekker met zijn 3 een duik in de pool genomen. Morgen vroeg eruit en naar Yosemite en dan weer terug naar de kust naar Monterey/Carmel. Volgende bericht komt dus morgen daar vandaan. Groet van ons allen, we genieten. P.S. Net wezen eten en we kregen de tip vroeg te vertrekken naar het park rond 5.00u !!! Ontbijt ingeslagen bij de grocery store en wekker gaat op 04.30u. Zijn we voor de meute rond 6u in Yosemite. In weekend is het helaas altijd erg druk met weekenders uit LA en SF.

 

 

Reacties

Elma A long time ago

Klinkt allemaal weer top !!! Krijgen we ook nog een foto te zien van dat speelgoed autootje, met die big smile van Maarten erbij? :-))

Betty en Peter A long time ago

Van de (Amerikaanse)cultuur naar de natuur. We zijn benieuwd! Bij 33 graden zit het met de Airco natuurlijk ook wel goed in zo'n bak ;)

Jacques A long time ago

Hello allemaal.Ik lees dat jullie genieten.Mooi zo.Mooie mistieke foto's van Golde Gate Bridge in de mist trouwens.Enkele waren zwart-wit ,bewust zo genomen Maarten?Je weet nog dat ik schreef over de film Bullit met Steve Mc Queen. De beroemde achtervolgingsscene met auto's was in deze heuvelige straten opgenomen.( zie vorige blog).Volgens mij zijn in Yosemite-park ook nog geisers , één ervan heet "Old Faithfull" als ik me niet vergis.En ja laat een foto zien van die suv en natuurlijk van het park.Veel Plezier.

Wim Winter A long time ago

Cool zo'n grote bak! Zweven over 's Heren wegen. Gaaf.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!