Dag 17: San Francisco CA.

Door Koos en Hannie Geskus - A long time ago

Om 8:45 uur van start gegaan, want km 9:15 vertrok de ferry naar San fransciso. We zijn met de cabel cars, de bus, de metro weer op tour geweest. 's Morgens naar 

China Town en met de lunch waren we in Japan Center en hebben daar Japans gegeten, uiteraard met stokjes. Was prima te doen, zelfs Hans smaakte het. Johan lust alles en Koos en ik eten ook alles, dus ons smaakte het ook bijzonder goed. Hoe hier de rekening wordt opgebouwd is iedere keer weer een verrassing. Je betaalt voor de gerechten, dan komt er 15% servicekosten bij, daarover betaal je tax en dan moet je naar gelang of het goed was, 15%, 18% of 20% fooi geven, dus je rekent je eigen wezenloos. Soms tellen ze er gewoon de fooi al bij op. Koos heeft een voorbeeld berekening gemaakt, uitgaande van 100 dollar. Uiteindelijk betaal je dus 148 dollar, ipv de 100 dollar die je normaal gesproken zou moeten betalen. Alleen bij de benzinepomp betaal je de werkelijke prijs die op de meter staat. Wel een gedoe dus. 's Middags hebben we gebruik gemaakt van happy hour, maar ook dat scheelt uiteindelijk niets. Voor 13 drankjes, waarvan 2 cola's en de rest bier moet je 90 dollar afrekenen, dus niks goedkoop, maar het smaakte wel en dat is het belangrijkste. San Francisco is een hele leuke stad om te vertoeven, een echte aanrader dus. Morgen willen we vroeg vertrekken, want we moeten weer verder noorderlijk.

Reacties

Emily A long time ago

Ik heb eindelijk weer even bij kunnen lezen! Erg leuk om jullie reis een beetje mee te mogen maken op deze wijze. We zijn de dubbelganger van koos nog tegengekomen in Turkije.... Zowel yolien als ik dachten.... Huh is dat nou opa?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!