Dag 19: Eureka CA - Coos Bay Oregon 344 km.

Door Koos en Hannie Geskus - A long time ago

Op naar Trinidad zoals we gisteren gehoord hadden. Om 8:25 waren we van start en Johan en Hans lagen nog op een oor. We vragen zo vroeg dat de mist nog niet was opgetrokken, hoewel het zonnetje zijn best deed. Wel mooie foto's kunnen maken van de zee met mist om de rotsen. Trinidad is een vissersplaatsje en was heel leuk om te zien. Koos kwam er een visbedrijfje tegen en besloot om daar vis te gaan kopen. Het advies was om vers gerookte zalm te nemen, deze was deze morgen gerookt en we konden deze vis tot vanavond goed houden. Ze verkochten alleen maar fresh wild fish. Ook nog 8 oesters gekocht. De oesters kosten 1 dollar per stuk en we moesten afrekenen voor de gerookte zalm en de oesters totaal 48,50 dollar???!!!! Nou dat was een knappe prijs, maar de man vertelde ons dat de zalm erg gekrompen raakt als je deze rookt en dat het dus een aardig gewicht heeft. Hopelijk zal hij smaken. Daarna nog even gas getankt een boodschapje gedaan en koffie gedronken in Trinidad en om 10:00 uur onze weg weer vervolgd. Onderweg zagen we de RV van Johan en Hans staan, maar wij wilden vroeg op de plaats van bestemming aankomen omdat het vrijdag was en mooi weer, dus waarschijnlijk zijn er veel mensen op pad. We moesten naar Charleston en daar aangekomen was de campground zo goed als leeg. Aan 2 aardige mensen gevraagd hoe het werkte en we moesten ons bij het havenkantoortje gaan melden, want de toiletruimten waren gesloten omdat deze moesten worden nieuw gemaakt. Dus kregen we munten om elders te douchen. Geen probleem.

Toen we ons hadden aangemeld, ook voor Hans en Johan, waren we net gesteld en ja hoor daar kwamen de heren aan. We stonden weer naast elkaar en dat was net zo gezellig. We hebben toen eerst maar eens de oesters verorberd, Hans wilde niet, nou daar kan hij enorm spijt van hebben, want wat waren ze groot en lekker.

Uiteindelijk hebben we wat aardappelen gekookt, de sla die we in een doggybag hadden meegekregen en de helft van de gerookte zalm gegeten. Het was een koningsmaal, dus het was het geld meer dan waard. En we kunnen er dus 2x van doen, want het gewicht was bijzonder zwaar. Nou dit was zeker geen straf.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!