18 mei Merritt

Door Jos en Marian - 19-05-2015 17:43

18 mei

Vandaag is het dus Victoria dag;

Tioga zegt: Ieder jaar, op de maandag voor 25 mei, wordt in Canada Victoria Day gevierd. Deze nationale feestdag is vergelijkbaar met de Nederlandse viering van Koninginnedag. Net zoals in Nederland staat Victoria Day namelijk in verband met de verjaardag van de vorst(in). Naast de viering van de verjaardag luidt Victoria Day tegenwoordig ook het begin van de zomer in. Het drie dagen lang durend feestweekend betekent het einde van de vorst en het begin van de lente.

We merken er niet veel van behalve dat de Harley dealer in Kamloops dicht is. Jammer Jos.

Nog wat laatste boodschappen gedaan in Salmon Arm, toch nog een aardige plaats. Door Kamloops gereden, een prachtig gelegen stad, hoog in de bergen die steeds lager worden. Via Highway 5 verder, het landschap verandert behoorlijk, prachtige groene heuvels en natuurlijk veel meertjes. De weg is bochtig en regelmatig stopt Jos even om andere auto's te laten passeren. Rond half 4 komen we aan op camping Claybank RV park in Merritt, waar we een grote plek krijgen en nog lekker in de zon gezeten hebben.

Uitzicht op Kamloops

Onderweg op highway 5

Het einde van onze reis komt in zicht. Morgen vertekken we via Chilliwack naar Vancouver.

Reacties

annemieke 19-05-2015 18:49 {{button-28455}}

Hee Miss 50 en Jos, en ja het filmpje is geweldig krijg je goede indruk van hoe het is, wij hebben in duitsland ook wel eens zoiets gezien, of was het oostenrijk? maar dat maakt jouw niet uit!
en wat ben je toch stoer bezig, om de camper de stad uit te rijden!!! leuk hoor, geniet er nog maar van, want hier is het gewoon de captur

Cisca 19-05-2015 20:10 {{button-28458}}

Tjé, jullie maken aan weertypen wel van alles mee, zo zit je in de regen en vervolgens heerlijk in het zonnetje. Geniet nog maar even!

Koos en Hannie Geskus 19-05-2015 20:25 {{button-28460}}

Wat een mooi filmpje op YouTube zeg, prachtig! Ik ben weer helemaal bijgelegen vwb jullie verhalen. Je had op onze blog nog een reactie gezet en ik heb daarop weer geantwoord, dus je moet nog even kijken op onze blog. Leuk dat je ons hebt gevolgd en leuk km jullie te volgen. Nog veel plezier en ik lees uiteraard de rest ook nog van jullie. Jullie hebben ook veel mooie dingen gezien, gezien de foto's. Ik ga de mooiste foto's ook nog op mijn blog uploaden, maar het zijn er zoveel en ik moet de mooiste er maar uitpikken, dus dat duurt nog even. Groetjes van Koos en Hannie.

Ellen 19-05-2015 21:33 {{button-28465}}

Tjee, ik geniet echt van jullie verhalen en foto's. Echt onder de indruk, maar wil je nu ook wel weer live spreken, alleen langs het noord Hollands kanaal en dan die brug over is ook zo saai en eenzaam!
Nog een paar heerlijke dagen gewenst, liefs

Ellen koning. 20-05-2015 07:47 {{button-28469}}

Leuk verhaal weer. Jullie hebben het maar mooi gedaan, samen in de camper. Echt leuk:)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan