1 tm 3 mei , onze reis begint in New York

Door Martin van Noort - 08-05-2015 05:11

De eerste 2 dagen van onze Amerika reis vertoeven we in New York. We worden, heel luxe,  door Henk en Jolien na aankomst op vrijdagavond, opgehaald vanaf het vliegveld Newark met een gehuurde Amerikaanse bak (7 zitter). We logeren bij hun in Manhattan in hun appartement op 31 hoog, direct al een prachtig uitzicht over de skyline van New York. Omdat we maar 2 dagen voor New York hebben bezoeken we een alleen paar highlights die we echt gezien willen hebben, Henk en Jolien leiden ons rond door de imposante stad.

Op dag 1 bezoeken we als eerste ground zero en de freedom tower. Daarna langs wall street en zo door naar de gratis ferry naar Staten island, om zo vanaf het water van een mooi uitzicht op de statue of liberty te hebben. Op Staten island heerlijk op een terras in het zonnetje genoten van een lekker koud biertje. Met de ferry weer terug en nu een wandeling naar (en over) de Brooklyn bridge. Aan de overkant aangekomen op zoek naar een metro station en weer terug naar het appartement om de inmiddels vermoeide voeten uit te laten rusten. Respect voor onze kids (8 en 11) dat ze zonder klagen zoveel gelopen hebben, als beloning nog even een heerlijke dougnut gegeten bij Dunkin donuts.

Op dag 2 zijn we eerst naar time square gegaan met al z'n enorme neon en led reclameborden. De dames even wezen shoppen op 5th avenue en de heren een bakkie doen op een mooi terras aan de voet van de Rockefeller centre / tower. Toen verder gelopen naar Central park waar we heerlijk relaxed hebben rondgelopen en even uitgerust in het zonnetje al kijkend naar een groep straat artiesten. Daarna was het weer tijd voor een lekker biertje, dit keer bij Valhalla in de hells kitchen. De dag afgesloten met heerlijk Italiaans eten en terug nog even over de times square. Op tijd naar bed, maandag vroeg op om de camper op te gaan halen in New Jersey.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan