7, 8, 9 mei White mountains

Door Martin van Noort - A long time ago

Op 7 mei eerst nog heerlijk in het zonnetje ontbeten op Cape Ann en daarna op weg naar de White mountains. Aangezien de camping die we initieel bedacht hadden nog dicht bleek te zijn (goed dat we die nog even gemaild hadden vanaf cape ann), gaan we nu naar een KOA camping in Woodstock, NH. Eigenlijk 1 lange rechte weg naar het noorden volgen, de interstate 93. Hoe noordelijker we kwamen hoe mooier de omgeving. Alleen al om hier met de camper te rijden was een genot. De KOA camping was een heel ander verhaal dan de voorgaande, hier zijn echt veel faciliteiten en heel veel te doen voor de kinderen. KOA's zijn wel een stuk duurder dan andere campings, maar vanwege moederdag 10 mei is er een actie dat de nacht van 9 op 10 mei slechts 10 dollar kost. We hebben een mooie plek met full hookup en een eigen patio met tuinsetje en vuurkorf. We kwamen lekker op tijd aan, dus eerst even heerlijk relaxen in het zonnetje (27 graden!) en daarna naar de rivier gelopen waar de kinderen niet weg te slaan waren (een waterkering bouwen met de grote keien waarmee de rivierbedding bezaaid lag). Op de terugweg hout verzameld voor de vuurkorf. Weer terug op de camping weer tijd voor de bbq en daarna de vuurkorf aan en marshmellows maken.

De volgende dag, 8 mei, eerst weer lekker buiten kunnen ontbijten en met de kids nog even volleyballen, om vervolgens met de camper een hele mooie weg door de white mountains te gaan rijden: de Kancamagus highway. Langs deze weg liggen talloze trails en uitzichtpunten. Wij zijn eerst gestopt bij de discovery trail en hebben deze ook gelopen. Een korte en makkelijke route door het bos, dus hierna verder voor nog meer stops. De volgende was een erg mooi uitzichtpunt over de bergen heen, er lag daar zelfs nog wat sneeuw terwijl wij in korte broek en shirtje liepen. Daarna de Rocky gorge bekeken, een erg mooie waterval in de rivier waarlangs de Kancamagus highway loopt. Daarna bij nog een mooie waterpartij gestopt, de lower falls. De benen waren nog lang niet moe, dus als laatste gingen we nog 'even' de Boulder loop trail lopen. Je moest eerst over een oude overdekte brug, de Albany bridge. De camper paste hier niet doorheen dus vanaf daar al met de benenwagen. We zagen dat de boulder trail goed te doen was, ofwel alleen een stuk langs een paar grote rotsblokken (ledges, 1.3 mile), ofwel de gehele boulder loop trail die ook maar 3 miles lang is. Omdat we ook nog wat op de camping wilden gaan doen kozen we voor alleen de ledges trail. Het was stevig klimmen en het pad was erg rotsachtig, dus even zweten in de warme middag. Op een bepaald punt werd de route wat vaag en na een tijdje kwamen we tot de conclusie dat we toch de gele route aan het lopen waren die best zwaar bleek te zijn. Op het hoogste punt werden we wel beloond met een schitterend uitzicht. Ondanks dat het fysiek pittig was hebben de kids geen moment geklaagd, de toppers! Op de terugweg weer wat inkopen gedaan en wederom lekker gebarbequed en daarna weer de vuurkorf aan met het hout wat we gesprokkeld hadden langs de Kancamagus highway.

9 mei, vandaag hebben we de White mountains wat meer naar het noorden verkend: Franconia notch state park. Eerst the Basin bekeken, een hele mooie waterpartij, een soort put die ontstaan is na de ijstijd door duizenden jaren uitslijten van het graniet door het water en meekomende stenen. Daarna de Boise rock, een overhangende rots waaronder een van de vroege pioneers een sneeuwstorm overleefde door zijn paard te villen en zich in de huid onder die rots te nestelen. Hij werd net op tijd gevonden, maar moest echt uit de inmiddels bevroren huid gehakt worden. Volgende stop was the old man of the mountain. Dit was de vorm van een enorm gezicht hoog op een granieten bergwand, voor de plaatselijke bevolking was en is dit een belangrijk punt. Helaas is het gezicht in 2003 door erosie naar beneden gestort, maar nog steeds is dit een ereplek voor de bevolking, hier worden dan ook vele veteranen en andere mensen herdacht. Kunstenaars hebben exacte mini replica's van het gezicht gemaakt en op meerdere hoge palen gezet, als je op precies de juiste plek gaat staan (afhankelijk van je lengte), dan zie je alsnog het gezicht op de berg. Tenslotte nog even naar de skihellingen geweest wwar nog steeds aardig wat sneeuw lag. Hierna weer een beetje op tijd terug naar de camping, om daar nog even een relaxmiddaje te houden aangezien de kids gisteren ook al een zware wandeldag hadden 😄. Ze hebben nog heerlijk samen gespeeld, hun dam van stenen in de rivier afgemaakt, na het avondeten mee met de Hay ride (heel oud trekkertje met aanhangwagen) over de camping en in het donker samen met de Amerikaanse kinderen op de camping naar snoep zoeken met zaklampen (hele zak vol!)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!