10, 11 en 12 mei, de Adirondack's

Door Martin van Noort - A long time ago

Op 10 mei eerst nog even een lekker moederdag ontbijtje op de KOA camping in Woodstock, White mountains. Het weer is nog steeds super en we gaan op tijd op weg richting onze volgende bestemming, de Adirondack's. Het is een flinke rit, waarbij we via de staat Vermont (dit komt van het franse verre mont: groene berg, the green mountains) weer de grote staat van New York in rijden, waar het Adirondack national park ligt. Dit is het grootste national park van de USA. Wat direct opvalt is dat de wegen hier veel slechter zijn dan in de white mountains ( staat New Hampshire) en ook ziet alles er in eerste instantie niet zo netjes en mooi onderhouden uit als in de white mountains. De natuur is er wel minstens zo prachtig. De camping die we bedacht hadden is Jellystone park in North Hudson, vlakbij de Schroon lake. Bijna daar aangekomen gaat het stevig regenen. De camping ziet er heel leuk uit, maar door de regen en het feit dat bijna alles in de buurt nog gesloten is omdat we nog zo vroeg in Mei zitten, besluiten we al snel om hier vanavond een lekker eettentje (de enige in de omgeving: Drake's restaurant) op te zoeken en morgen weer verder te gaan naar het westen van de Adirondack's.

Op 11 mei een relaxte rit van North Hudson naar Old Forge in het westen, onderweg mooi weer en een aantal keren gestopt om iets te bekijken of een stukje te lopen. We komen in Old Forge al langs de camping, maar rijden eerst even door naar het plaatsje zelf, waar het er verrassend leuk uitziet met verschillende winkeltjes etc. Een heel contrast met de lange stukken rijden waar je zo goed als niets tegen komt. Nu terug om in te gaan checken bij de camping, ook dit ziet er erg goed uit allemaal. Ook hier is het weer zeer rustig en we krijgen een prachtig plekje met full hookup aan het meer. De prijzen liggen beduidend lager dan de voorgaande campings. De mevrouw van de receptie drukt ons op het hart geen eten te laten slingeren en alles steeds goed af te sluiten ivm beren. Enigszins cynisch vraag ik hoe vaak ze hier gezien worden en mevrouw antwoord dat er gisteren nog een beer op het park is binnengedrongen in een niet goed afgesloten cottage. We moeten zelfs een formulier ondertekenen dat we geïnformeerd zijn over de beren en hoe problemen te voorkomen. Zelfs de afvalcontainers zijn afgezet met schrikdraad om de beren daar te weren. De rest van de avond hebben de kinderen het over beren gehad... 

12 mei, Maud is jarig! Op verzoek lekkere American pancakes gebakken voor het ontbijt, daarna nog een wandeling in het bos rondom het meer van de camping. We zien daar een enorme beverdam, wat een bouwwerk! Het gebied daarachter was ook echt nagenoeg drooggelegd door de dam. Eerder die ochtend had ik trouwens ook al een bever gezien op de campsite zelf en een foto ervan kunnen maken. Omdat het Maud's verjaardag is wilden we eigenlijk iets leuks gaan doen zoals kanoën, raften, of mountainbiken, maar helaas zitten we gewoon echt te vroeg in het seizoen en is alles nog dicht in de Adirondack's. I.o.m. de kinderen besluiten we daarom om vanmiddag alvast een stuk op weg te gaan richting de volgende bestemming: de Niagara falls. We doen wat speurwerk en vinden diverse campings op 1,5 uur rijden, bij de Oneida lake. Dat scheelt voor morgen een stuk aangezien het anders 4,5 uur rijden was geweest vanaf de Adirondack's tot Niagara. Eerst nog een lekker taartje eten voor Mauds verjaardag en we gaan weer verder op pad. We komen onderweg leuke plaatsnamen tegen: Holland patent, Barneveld, Rome, Verona en Vienna. Vlakbij Sylvan beach zijn er inderdaad diverse campings, we belanden uiteindelijk bij The Landing campground waar we zelfs ons eten konden laten bezorgen, lekker makkelijk! Morgen op weg naar Niagara! Foto van de beverdam bij Old Forge lake:

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!