dag 21 Washington

Door Roy en Karen Beumer - A long time ago

Het regent...Gelukkig moeten we om 11.00 uur in the Capitol zijn. We zijn er om 10.10 mooi op tijd, zou je zeggen, maar de rij...? Er staan al 2 klassen in de rij, zucht. Het duurt zolang omdat iedereen door de detectiepoortjes moet. We zijn op tijd binen en mogen zelfs nog mee met een eerdere tour.

Eerst een filmpje over het onstaan van de union. Dan mogen we mee. We mogen foto's maken van alle beelden van voormalige presidenten. Na de tour mogen wij als buitenlanders nog een kijkje nemen in de kamerrs. We kiezen die van de senatoren. We moeten al onze telefoons en camera's inleveren en nog een keer door de detectie..... Helaas hebben de senatoren net pauze.... We gaan de andere kamer ( afgevaardigdrn) maar niet in. Wel nemen we een kijkje in de bibliotheek

Dan hebben we genoeg gezien en gaan naar buiten. Helaas regent het nog steeds. We 'rennen' naar Union station. Vandaaruit vertrekken de treinen allerlei kanten op, maar er is ook een busstation en een metrostation. We gaan met de metro naar pentagon city. Daar moet een winkelcentrum zitten. Je moet toch wat doen als het regent...

Even later is het droog en we gasn weer met de metro naar Arlington cementary. O zoek naar het grafvan de onbekende soldaat en JFK. Gelukkig krijgen we een plattegrond. Het terrein is zo groot dat er zelfs busjes rond rijden omje al de belangrijke graven te laten zien... wij lopen.. Soldaten zetten op alle graven van militairen ern vlaggetje ivm memorial day maandag( bevrijdingsdag). Bij de onbekende soldaat is zelfs een wacht. Ieder half uur is er een wisseling van de wacht....Het is hier zo groot dat ze zelfs toiletten hebben. 

Op de weg terug is er vertraging op de metrolijn. Blijkt dat er net een stroomstoring is geweest. Hebben we dat ok weer meegemaakt.

 

Reacties

Linda A long time ago

Washington whoehoe!
Wat een verhaal zeg, zou er bijna niet doorkomen haha.


Heb je de plekken van NCIS ook al gezien? Of Obama??
Heb je JFK nog gevonden?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!