Monument Valley

Door Edith Nieuwenhuyse - A long time ago

Monument Valley

Vanmorgen waren we weer lekker vroeg uit de veren... Eerst even gedouched en lekker ontbeten. We wilden graag vroeg naar Horseshoe bend gaan om daar naar toe te wandelen. Het was een wandeling door mul zand begrepen we en erg warm. Dat wilde we dus vroeg doen totdat John er achter kwam dat de tour in Monument Valley om 13.30 uur zou vertrekken. Die tour wilden wij zeker doen. Onder het mom je kan niet alles zien zijn we maar gelijk naar Monument Valley gereden. Achteraf de beste beslissing omdat we bij aankomst op de campground precies een half uur hadden om ons klaar te maken voor de tour. 

We moesten ons melden bij de receptie en daar stond onze laadbak alweer klaar. We zaten met 3 Nederlandse gezinnen in de laadbak en een Schots gezin. De tour duurde 2,5 uur. Alles ging over onverharde wegen en hier en daar mochten we uitstappen voor een foto. Het stof zit werkelijk overal. Maar Monument Valley is echt ook weer heel erg mooi! Monument Valley staat bekend om het decor voor veel films waaronder met John Wayne. Er was een bepaald punt waar je op een paard kon zitten net als in de film ( volgens John de postkoets) met John Wayne. Monument Valley  maakt ook weer onderdeel uit van de Navajo indianen dus overal waren ook standjes met sieraden, dromenvangers etc. De meiden hadden aanspraak met de andere meisjes van het Nederlandse gezin en zijn nu lekker zwemmen met zijn vieren. 

Het heeft hier de afgelopen maanden flink geregend zodat het hier en daar een beetje groen is. Zometeen gaan we maar weer eens barbecuen, dat is tenslotte al weer een dag geleden.  Het is hier ook weer erg warm (niet koud zegt John). 

Reacties

antoinette A long time ago

Leuk om (bijna) elke ochtend met een USA verhaal wakker te worden. :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan