Yosemite dag 1

Door Edith Nieuwenhuyse - A long time ago

Yosemite dag 1 

 

Hallo lieve bloglezers, Renske hier! De wekker ging vroeg vanochtend (6 uur) en we zijn vertrokken vanuit barstow richting Yosemite. Het was een lange rit ruim 8 uur (wel met een stop tussendoor😉). We kwamen er via een blog achter dat we in plaats van linksom naar yosemite ook rechtsom konden gaan zodat we de tioga pas konden rijden. De tioga pas is 150 kilometer lang en de hoogst rijbare weg voor auto's in Amerika, rond de 9000 ft, wij (mama, charlotte en ik) vonden het heel mooi. Jammer genoeg was onze dappere chaffeur druk bezig met ons veilig door de bergen te loodsen en heeft dus weinig gezien.  Yosemite is een gekkenhuis. 

Aangekomen leek de drukte wel op die van een attractiepark. De campingplek zelf heeft iets weg van prad, de italiaanse camping waar we 4 jaar op rij geweest zijn, de campingplekken liggen dicht op elkaar en we worden omringt door bergen. 

Er leven ook beren in yosemite en daarom staat er op iedere campingplek een anti-beer kast. Deze grote bruine kasten gaan open op een speciale manier en het verzoek is om alles van voedsel, afval en een lekker luchtje daarin op te bergen. Dit geldt eigenlijk vooral voor de mensen in tenten. Onze buurman met 35 jaar yosemite ervaring vertelde ons dat het belangrijkste is dat we niks van voedsel of afval achterlaten buiten. Alles goed uit het zicht en het liefst in kastjes. 

We kijken onze ogen uit hier. Voorheen stonden we meer op doortrek campings. Mensen waren daar wat meer op zichzelf, maar hier gaan mensen daadwerkelijk op vakantie. Het is hier een stuk koeler als in Barstow en het schijnt ook 's avonds goed af te koelen hier. Morgen gaan we actief aan de gang hier in yosemite! Helaas geen service en wifi dus als jullie dit lezen zijn we al uit yosemite vertrokken. 

 

Fun fact: Deze rit van 8 uur heeft ons 200 dollar gekost en ruim 50 gallon aan bezine. De camper rijdt grof uitgerekend 1 op 3,5. 

Reacties

oma A long time ago

lieve Renske, dank je wel voor je gezellige mail.
Met alle info.
Wat en heerlijke tijd maken jullie mee.
Ik ben helemaal blij voor jullie.
Die weg joh, het is inderdaad jammer dat de chaufeur dan nooit zo goed kan kijken.
Nu fijn nog een weekje rondtoeren, er komt geen eind aan.
Allemaal groetjes en dikke kus, oma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan