Highway 1 van San Francisco naar Monterey

Door Edith Nieuwenhuyse - A long time ago

San Francisco naar Monterey

 

Vanmorgen moesten we vroeg uit de veren. We waren als een blok in slaap gevallen. We hebben ons aangekleed en zijn in de lobby van het hotel gaan ontbijten. Daarna de koffers ingepakt en zijn we gaan uitchecken. John wilde net aan de receptie vragen of ze een taxi voor ons wilde bellen toen er al een stopte voor de deur. Deze taxi bracht ons naar Alamo, het autoverhuurbedrijf.

Daar aangekomen, zo rond 8.45 uur stond er al een rij. Gelukkig ging het vrij snel en konden we met alle koffers en tassen naar de 3e etage van een grote garage midden in San Francisco. Op de 3e kregen we een uitrijkaart en toen moesten we naar de 9e etage waar alle vakken genummerd waren. Op vak 980 stond onze auto klaar. Een heerlijke grote auto met 7 plaatsen. Charlotte ging op de achterste bank zitten, Renske ervoor. Was een grappig gezicht.

De navigatie die we in NL gehuurd hebben, hebben we toen ingesteld op een dorpje onder San Francisco. We willen de highway 1 rijden van SF naar LA. 

Bij het dorpje aangekomen was er al een prachtige kustlijn. We hebben bij de mac een koffie gehaald en zijn toen heerlijk even gaan relaxen op een bankje aan de zee...... Ff bijkomen! 

We hadden al gehoord dat er dolfijnen zouden kunnen zijn en waren de zee aan het afturen en ja hoor...... Ineens zagen er een paar! Fantastisch!!!  Zo leuk om te zien! 

Na wat foto's gemaakt te hebben waar ze natuurlijk nooit meer op terug te zien zijn hahahaha... Zijn we verder gereden. Het was een ritje van 240 km. Rond 14 uur kwamen we aan bij het ho tel en hebben we weer ingecheckt. We hebben weer een mooie kamer op de 1 etage. Meer een soort appartementje. 

We hebben even de spullen neergezet. Ondertussen hadden we wel trek gekregen en zijn in het restaurant van het hotel gaan lunchen. Ze hadden een saladebuffet..... Was heerlijk!

Daarna spullen gepakt en zijn we naar Fishermans Wharf gereden van Monterey. Was even zoeken naar een plekje maar uiteindelijk konden we de auto kwijt.

We zijn wat gaan rondlopen en al gauw zagen we zeehondjes in de zee..... Zo mooi om te zien! We hebben even een half uurtje op het strand gezeten en zijn toen de pier opgewandeld waar de vissers stonden. Het krioelde van de vissen en daardoor waren er ook zeehonden die de vissen een soort van opjaagden. Soms kwamen ze dan weer boven en konden we mooie foto 's maken. We hebben daar genoten... Alle vier over de rand kijkend naar de zeehonden...... Het water was ook helder dus je zag ze ook onder water zwemmen! Prachtig!!!!!

Na een tijdje zijn we weer terug gegaan naar de auto. Nog even bij een winkel wat drinken en eten gehaald. Nu zitten we op de hotelkamer. Even alle foto's op de laptop en stickie gezet en de meiden kijken nu film op de laptop. Ik heb even wat spullen uitgespoeld. We zijn morgen nog een dag hier... We willen sowieso de 17 miles drive gaan rijden en we moeten nog kiezen tussen het Monterey bay aquarium of een tocht maken op zee om walvissen en dolfijnen te spotten... We vechten dat nog even uit! 

De tijd gaat zo snel...... Nog maar 3 dagen en dan vliegen we terug! 

Reacties

Hans A long time ago

Ik zou voor de walvissen kiezen! Once in a lifetime opportunity!

Veel plezier verder!

Mandy A long time ago

Ja, die walvissen zou ik ook hebben gedaan Hahahahaha gaaf joh!!! 😊😊😊

Esther A long time ago

Klinkt weer super!! Wij hebben ook een dolfijn in het wild gezien.. Heel onverwacht.. Bijzonder!!
Ik zou geloof ik ook voor de walvissen gaan....
Nog maar 3 dagen?? Tijd gaat véél te snel... Of hebben jullie wel weer zin om naar huis te gaan..??

mamma A long time ago

hoi hoi, ik ook, ik ook, de walvissen!!!!
Grapje, kijk maar, ik wil alles wel zien.
bedankt voor de leuke foto's.
Het klinkt allemaal geweldig.
Hans en Mandy hebben vast het gevoel op herhaling te zijn.
Al weer een kus, mamma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!