Monterey/Carmel

Door Edith Nieuwenhuyse - A long time ago

Monterey/ Carmel

 

Vanmorgen iets later opgestaan. We waren echt nog moe. Na het douchen, aankleden zijn we naar het restaurant gelopen en hebben we lekker ontbeten. Daarna terug naar de kamer en hebben we de spullen gepakt en zijn de 17 mile drive gaan rijden! Was prachtig! Onderweg bij de vele uitkijkpunten gestopt. We hebben toen ook een walvis gespot. We zagen water omhoogspuiten in de zee en daarna de rug en toen de prachtige staart boven het water uitkomen. Geweldig was het.

Rond het middaguur waren we weer terug en zijn we in het restsurant gaan lunchen. Daarna hadden we even een uurtje over en zijn we even op bed gaan liggen...... John en ik waren al vrij snel onder zeil. 

John had ondertussen gereserveerd om met Charlotte met de boot de zee op te gaan om walvissen en dolfijnen te spotten. Renske en ik hadden zin om lekker een middsgje op het strand te liggen.

Rond 14 uur zijn we weer naar de kust gereden. Het was zaterdag dus ook iets lastiger om een plek voor de auto te zoeken. Uiteindelijk lukte het wel.

John en charlotte gingen naar de boot, zij zouden een tocht van 3 uur hebben en Renske en ik zijn naar het steand gegaan. 

Daar was het nu ook druk. Er was een grote familiereunie met allemaal muziek, eten en partytenten. Ook was er op het strand zo'n trouwkapel neergezet en allemaal stoeltjes en neppalmbomen. Er was net een stel getrouwd.

Renske en ik hebben daar een tijdje gelegen en gezeten en zijn toen naar Fishermans wharf gelopen, daar hebben we clam chowder gegeten. Dat is een soort broodbol wat ze uithollen en daar zit krabsoep in. We hebben dat lekker op een bankje opgesmikkeld.

Daarna zijn we naar het uitkijkpunt gelopen zodat we John en Charlotte aan zouden zien komen.

Ze hebben 3 uur gevaren en waren ontzettend enthousiast! 

Ze hadden idd walvissen en dolfijnen gezien. 

Daarna zijn we , het was ondertussen 19 uur, naar Carmel gereden en hebben we in een wederom Italiaans restaurant gegeten.... Het was heerlijk!!!! Daarna nog even door Carmel gewandeld. Leuk plaatsje!!! Er was zelfs een kerstwinkel.... Daarna terug naar het hotel. Het is nu half tien en iedereen ligt plat op bed te relaxen.... Morgen een lange rit, 520 km naar Santa Monica wederom langs de highway 1. Ligt eigenlijk tegen Los Angeles aan. Dan willen we maandag nog een tour doen om de highlights te zien, in de middag nog even strand en dan dinsdagmorgen vroeg naar vliegveld. Strakke planning! 😀

Reacties

mamma A long time ago

Wederom een mooi verslag.
Genoeg te zien en mee te maken. Voor elk wat wils. Leuk een kerstwinkel.
Het gaat nu erg hard, voor wij het weten zijn jullie er weer.
Jullie hebben zeker een strakke planning, fijn om zoveel te zien. Kus

Esther A long time ago

Hahaha..! Een késtwinkel!! Denk dat je daar héél gelukkig van werd...?!(Smiley met een dikke knipoog...)
Geniet er nog even van!! Gelukkig is het weer hier nu prima; das beter thuiskomen straks...

Pap en Marian A long time ago

wat leuk allemaal, en spannend, zo schiet jullie vakantie alweer op, nogeen paar dagen genieten en dan weer naar huis, errug leuk om het allemaal te volgen, dank jze wel voor alle verslagen, nog even genieten en dan naar huis. XXX

ani A long time ago

walvissen!! wat geweldig, wat een geluk dat jullie die gezien hebben.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!