De laatste dag, auto inleveren en de terugvlucht

Door Peter - A long time ago

Het Holliday Inn in Los Angeles heeft het niet zo op klanten en springt nogal een beetje creatief met de waarheid om. Het buitengemeen gezellige trouwfeest,  met een mexicaanse inslag, was voor de deelnemers en bruid en bruidegom,  een ware belevenis. Als je echter een beetje wilt slapen na 3,5 zware weken, met lange dagen, vroeg opstaan en een trektocht door het zuidwesten van de Verenigde Staten, klinkt het allemaal wel heel anders. De muziek, niet onze smaak overigens, dreunde door het hele complex. Op onze vraag bij de informatie werd aangegeven dat 1) de muziek niet te horen was in de kamers, 2) misschien iets te horen zou zijn in de badkamers, 3) de muziek kort na 9 uur zou stoppen, maar in ieder geval voor 10 uur. Ik heb nog nooit in een zin zoveel leugens horen vertellen, meestal wordt dit in meerdere zinnen verpakt. Uiteindelijk ging de muziek tot even na 12 door en konden we daarna gaan slapen. Omdat het de laatste dag was hadden we verder niks meer gepland en konden we uitslapen. Het ontbijt was gepland aan de overkant van de staat bij een Subway. Lekkere broodjes voor een hele schappelijke prijs en met een gratis kop koffie. Valt te raden waarom we niet bij Holliday Inn zijn geweest voor een veelbelovend ontbijt ...

Daarna uitchecken uit het hotel,  de auto's aftanken en inleveren bij Alamo.  Daarmee waren we veel sneller klaar dan gedacht. Ook de shuttle naar het vliegveld was prima geregeld en kort na 12 stonden we gepakt en gezakt klaar om in te checken. Even wachten tot de balies open zouden gaan, door de security en de douane en dan in de Taxi Free zone verder wachten. Het vliegtuig kwam in ieder geval op tijd binnen en we konden ook weer op tijd boarden en vertrekken. 

Hiermee komt dan ook een einde aan het verblijf in de Verenigde Staten.  Een reis met zich overstapelende hoogtepunten en ervaringen. De natuurparken met uitschieters als Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite. De planten, met de Joshua Tree, de Saguaro cactussen en natuurlijk de Sequoia's.  De dieren die we gezien hebben, Kolibries, Arenden, Pelikanen, Zeeleeuwen,  Zeeolifanten,  Herten, Reeen, Hagedissen, Otters, Wolven, Bisons, Vissen etc. En nog de gewonere dieren natuurlijk ook. Ja ook de Squirels en Chipmunks en de onbekende mooi gekleurde vogels. Dan natuurlijk ook de mooie plekken zoals de Toadstool, de Horseshoe Bend,  Antelope Canyon, Lake Powell en Wupatki en Montezuma's Castle. En natuurlijk de steden, Scottsdale, met het pittoreske oude gedeelte, Las Vegas met de Strip met zijn Hotel / Casino's en de onnavolgbare Freemont street, San Francisco met China Town, Alcatraz, Fisherman's Wharf etc. Teveel om op te noemen. Los Angeles met Venice  Beach en Hollywood.  De vele leuke plaatsjes waar we gestopt zijn, de leuke diners,  de lange rechte wegen.

Van alles hebben we foto's gemaakt. Als er ooit eens een natuurramp plaatsvindt dan kan het gehele gebied, met onze vele foto's en video's,  zonder problemen,weer natuurgetrouw opgebouwd worden. Maar nog belangrijker dan de plaatjes en de video's zijn onze eigen indrukken en ervaringen die wij daar opgedaan hebben.

Groetjes,  Peter

 

Reacties

M.Lennartz A long time ago

Bedankt Peter voor het leuke reisverslag.

Annelies en Didi A long time ago

Het was heel leuk jullie te volgen
en ook de foto,s waren heel leuk.

Groetjes Annelies en Didi
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!