7 juli San Diego - Los Angeles

Door R. Hendriks - 16-07-2015 09:48

Dinsdag 7 juli

Alweer onze laatste dag in San Diego. Best jammer, want er is echt niet genoeg tijd om alles te kunnen bekijken. Goeie reden om nog eens te gaan. Eerst hebben we weer lekker ontbeten. Ideaal als dat bij het hotel kan, hoef je tenminste niks te gaan zoeken. Na het ontbijt hebben we uitgechecked en hebben we de bagage in de auto gelegd. Gelukkig mocht deze nog in de parkeergarage blijven staan, zodat wij nog naar de haven konden gaan. Bij de haven van San Diego is een maritiem museum.

Hier ligt de Star of Inda, een hele oude zeilboot, erg gaaf. Ook ligt daar de US Midway, dit is een gepensioneerd vliegdekschip dat ook bezichtigd kan worden, maar dát hebben we dus niet gedaan.

Wel zijn we nog verder doorgelopen, want er staat daar ook een standbeeld van een matroos die zijn meisje kust. Dit standbeeld nodigt uit om hetzelfde te doen, dus heeft Nicole een mooie foto van Robin en Linda gemaakt die in dezelfde houding staan als het standbeeld (awkward).

Aan het eind van de haven is er nog de Seaport Village. Dat is een klein dorpje met Mexicaanse invloeden en ziet er erg leuk uit.

Op de terugweg naar het hotel hebben we nog een hapje gegeten en de auto gepakt.

Omdat we natuurlijk weer tijd te kort kwamen (typisch familie Hendriks) zijn we alleen maar met de auto door het Balboapark gereden, zodat we er toch nog wat van meegekregen hebben. Vervolgens naar een Walmart gereden om een koelbox en drinken te kopen (en zakjes voor ijsblokjes), nou, dat is ook een belevenis op zich, tsss big bigger superbig. Maar toch gevonden wat we nodig hadden (na een aantal kilometers in de winkel afgelegd te hebben). Als laatste zijn we naar La Jolla gegaan.

Dat vonden we eigenlijk nog het mooiste van San Diego, een prachtig uitzicht op de zee, veel opspattend water tegen rotswanden, squirls,

heel veel vogels en op een strandje lagen ook nog zeehonden.

Echt geweldig daar. Was een waardig afscheid van San Diego.

Toch maar weer in de auto gestapt en naar Los Angeles gereden. Onderweg een tussenstop gemaakt in Long Beach om naar de Queen Mary te kijken. Dat is een (ook al) gepensioneerd cruiseschip, wat nu museum en hotel is. Als je dat schip ziet, kun je haast niet geloven dat zo’n groot schip echt gevaren heeft.

Daarna doorgereden naar ons hotel in LA, het Hilton bij de luchthaven van LA. Jazeker, het Hilton!!!!

Nou de ingang (parkeren kan via valet parking, hebben wij natuurlijk niet gedaan, want dat is duurder en wij zijn echte Nederlanders) en de lobby zien er geweldig uit, maar dan stap je in de lift en dan denk je, ok, waar ben ik nu aanbeland, want de ene knop was afgeplakt en een andere knop lag er half uit. Maar gelukkig was de knop van onze verdieping nog wel te gebruiken. De kamer was prima in orde, behalve dan dat de bedden wel een beetje smal waren (1.20 m en we zijn 1.80 m gewend, oeps). Maar eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat het Best Western Hotel in San Diego beter was. Het Hilton durft gewoon $ 12,95 per 24 uur te vragen voor WiFi, tsssss (wij Nederlanders hebben dat natuurlijk ook niet gedaan, in de lobby was het gratis). Bedden sliepen gelukkig wel lekker en dat was wel fijn na weer zo’n drukke dag.

Reacties

Jolanda Stroband 16-07-2015 19:38 {{button-31312}}

Hebben jullie mooi twee knusse nachten achter de rug!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan