11 juli San Francisco

Door R. Hendriks - 19-07-2015 08:43

Zaterdag 11 juli

Weer op tijd op staan, want we moesten de boot naar Alcatraz halen. Gelukkig had de receptioniste van het hotel ons al verteld hoe we bij Pier 33 moesten komen, dus hebben we de authentieke streetcar (=tram, niet de Cable-car) genomen en waren we (zowaar) keurig op tijd om aan boord te gaan.

Het weer was geweldig, volop zon en rond de 25 °C. Zeer uitzonderlijk voor San Francisco. We konden zelfs de Golden Gate Bridge zien zonder mist!!!

De boottocht was heerlijk (we houden nou eenmaal van boottochten) en Alcatraz was een heel bijzondere ervaring. We hebben daar heerlijk rondgelopen en genoten van het uitzicht en we hebben een audiotour door de gevangenis gedaan.

Dat was heel leuk (lekker in het Nederlands), want er werden (zogenaamd) door de gevangenen hun ervaringen in Alcatraz verteld die pasten bij de plek waar je op dat moment stond. Dat maakte het wel heel levendig en werkelijk.

Nadat we weer met de boot terug naar het vasteland zijn gebracht, hebben we lekker een poos rondgestruind op Pier 39, dat is één groot Walhalla van restaurantjes en souvenirswinkeltjes, maar heel druk en super gezellig.

We hebben wat leuke souvenirtjes gekocht en Robin en Nicole hebben allebei en superleuk T-shirt van San Francisco gekocht.

Nadat we waren uitgesnuffeld, zijn we via de Fishermans Warf naar Hydestreet gelopen, waar het keerpunt van de Cable-car is.

Dat is een heel leuk gezicht. Eigenlijk wilden we ook wel met de Cable-car gaan, maar er was een wachtrij van zeker anderhalf uur. Dat zagen we toch niet zo zitten, dus zijn we maar naar Lombardstreet gelopen.

Dat is het beroemde bochtigste straatje van San Francisco.

Wij zijn langs de zijkant naar beneden gelopen en o jeetje, sensatie! Twee bewoonsters van het volgende stukje straat was nogal boos en agressief tegen een man die daar zomaar durfde te gaan stilstaan terwijl dat niet mocht. Twee dikke dames die dachten dat ze dat tengere mannetje wel aankonden. Kwamen die even van een koude kermis thuis, want het mannetje bleek judo te kunnen, dus binnen no time lagen beide dames op de grond. Schelden dat ze deden joh! En geloof maar niet dat het mannetje wegging, nee hoor, hij heeft doodleuk de politie gebeld. Eerlijk gezegd hebben we ons kapot gelachten, maar we zijn toch maar wel op veilige afstand gebleven.

Nog nalachend zijn we verder gaan lopen, dwars door San Francisco naar Union Square. Dat was heel leuk om te doen, want zo hebben we heel veel gezien, maar het was wel een ware belevenis voor onze kuiten, jeetje wat zijn die straten daar steil.

Union Square is echt een heel gezellig gebied. Was erg leuk om doorheen te lopen. Daarna moesten we nog 10 minuten naar het hotel lopen, maar dat vonden we minder, want het was ondertussen donker geworden en er stond (voor ons gevoel) heel veel tuig en er liepen heel veel zwervers. We voelden ons niet zo heel veilig meer en waren blij toen we bij het hotel waren. Daar hebben we gegeten en zijn toen lekker op onze kamer gaan uitrusten. We hadden geen voeten meer over, maar het was geweldig.

Reacties

Jolanda Stroband 19-07-2015 10:34 {{button-31524}}

Jullie op tijd!! Amazing !!
Wat doen jullie veel gave dingen op 1 dag. Vermoeiend maar o zo geweldig!

Robin Hendriks 19-07-2015 10:49 {{button-31527}}

Ja hé, San Francisco was echt geweldig!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan