Hop on Hop off in San Francisco!

Door Elvira Farla - 18-05-2015 02:12

Vandaag een flinke sightseeing Tour door San Francisco gemaakt.
Van het hotel hadden we een plattegrondje ontvangen met alle bushaltes voor de hop on hop off bus zodat we ergens in de stad op konden stappen.
Maar eerst op zoek naar een ontbijtje. Super leuk tentje gevonden vlak bij het hotel waar overheerlijke pancakes geserveerd werden! Anso ging voor pancakes scrambled eggs and bacon en ik voor pancakes met maple syrup and red forrestfruit, zo lekker als het klinkt smaakte het ook. Mok koffie erbij (die hier overigens continu bijgeschonken wordt). Onze dag kon niet beter beginnen! 
Na het ontbijt doorgelopen naar Alamo Square Park, waar vanaf je een mooi uitzicht hebt over de stad. Aan de rand van dit park zijn ook de Painted Ladies te vinden. Een rijtje met met prachtige Victoriaanse huizen in verschillende kleuren. Eerste highlight van SF te pakken! 
Daarna op zoek naar een busstop waar we op een hop on hop off bus kunnen stappen. Het lijkt erop dat we een verouderd kaartje hebben gekregen in het hotel, geen busstop of hop on hop off bus te bekennen. Uiteindelijk hebben we, na enig gemopper, het zoeken maar gestaakt en een normale bus genomen richting Fishermans Wharf in de hoop daar een hop on hop off bus te vinden. Overigens zijn Amerikanen onwijs behulpzaam, als ze maar even in de gaten hebben dat je de weg niet kunt vinden schieten ze je meteen te hulp.
Met de normale bus door San Francisco is ook een uitdaging, het is vooral niet de bedoeling dat je de chauffeur vraagt om enige uitleg maar de dollars betaald die het ritje kost en snel een beetje. Uiteindelijk hebben we een leuk ritje door de stad en stappen we uit bij Pier 39, bekend om de grote aantallen zeeleeuwen die daar te vinden zijn. Daar hoeven we niet lang naar te zoeken, als je afgaat op de geur vind je ze zo. Grappig om te zien hoe de zeeleeuwen daar massaal op de pier liggen en allemaal het beste plekje in de zon proberen te bemachtigen.

Een stukje verderop kunnen we idd op de hop on hop off bus stappen, en hoe toeristisch het ook is, het is een super fijne manier om in korte tijd de stad te bezichtigen.
Bij de halte voor Union Square stappen we uit en lopen wat rond. Koffie gedronken bij Starbucks (White Chocolate Moccha, mierzoet maar zoooo lekker!).
Van hieruit blijven we in de bus zitten en rijden we over de Golden Gate Bridge (waarbij we bijna uit ons broek waaien) waar we aan de andere kant uitstappen. Prachtig! We kennen de brug uit films, maar nu krijgen we de kans om er zelf overheen te wandelen, gaaf! Vanaf de brug heb je een geweldig mooi uitzicht over de stad en Alcatraz. De zon is inmiddels uitbundig gaan schijnen. En iedereen kan lachen om m'n Selfiestick maar hier komt t ding toch goed van pas! Ik vind het een bijzondere plek om te zijn. De grootsheid van de brug, een groot vrachtschip vaart er onder door, maar lijkt door de grootsheid van de brug een klein bootje te zijn. Mooie ervaring!
Vanaf hier weer terug in de bus en waaien we weer terug naar het centrum van SF. We stappen weer uit in Chinatown, waar een eind doorheen wandelen. 
Chinatown wordt gemarkeerd door een grote Chinese toegangspoort en is na New York de grootste Chinatown van noord Amerika. Ik weet niet zo goed wat ik van Chinatown moet vinden. Veel winkels met alleen maar commercieel prul. Misschien komt het ook dat het al tegen het einde van de dag loopt en je daardoor niet meer zoveel oog hebt voor wat eea te bieden heeft.
Vanuit Chinatown terug naar ons hotel (in Japantown), wat nog best een aardig stuk is. Aangezien SF nogal heuvelachtig is voel ik me redelijk versleten bij terugkomst in het hotel. 
We sluiten de dag (in Japanse stijl) af met Sushi bij Kipu, lekker! Om half 10 liggen we in bed en gaat bij ons allebei letterlijk en figuurlijk meteen het licht uit.

 

Alle foto's zijn overigens terug te vinden in het foto album, deze vind je in de linker kolom.

 

 

Reacties

C @ A 18-05-2015 09:05

Schitterend verslag! Ga zo door. Het geheel zal wel een verpletterende indruk op jullie hebben gemaakt in vergelijking met de wijze van leven en wonen hier.

Evelien 18-05-2015 09:35

Leuk om zo mee te lezen! Net ook even alle foto's bekeken! Laat ze maar lachen om he stick., jullie hebben straks foto's samen! X

Paul 18-05-2015 10:50

Hey Elvira (en Anso), Ik heb net je eerste blogs gelezen. Erg leuk en herkenbaar (in 25 jaar weinig veranderd!) Wat mij nog echt bij is gebleven is inderdaad de grootheid van de Golden Gate (enorme kabels) en het bezoek aan Alcatraz. Misschien komen jullie daar ook nog wel aan toe. In ieder geval, have fun!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie