Naar de Hoodoo's van Bryce Canyon

Door Elvira Farla - 29-05-2015 06:41

Joepie, we mogen eens een beetje uitslapen, we hoeven vandaag eens een keer niet voor dag en dauw te vertrekken naar onze volgende bestemming. Uiteindelijk zitten we toch alweer zo rond kwart voor negen startklaar en vertrekken we richting Bryce Canyon. Bryce Canyon is een van de kleinere Nationale Parken maar door de beroemde Hoodoo's toch de moeite van het bezoeken waard.
Bij aankomst in Zion hebben we meteen een permit voor de tunnel gekocht die we passeren op onze weg richting Bryce. We begrepen hieruit dat de tunnel zo smal is dat je, met een groter voertuig, begeleidt door de tunnel rijdt. Uiteindelijk blijkt dat er een parkranger aan het begin van de tunnel staan en een andere parkranger aan het einde van de tunnel en zij ervoor zorgen dat er maar van een richting verkeer door de tunnel rijdt. Toch netjes, want voor een gemiddelde camper is de tunnel best smal.

Oja, we houden ook nog een "wildlife score" bij, dus wat voor wilds hebben we tot nu toe allemaal al gezien:
Herten;
Eekhoorns;
Slang;
Zwarte beer (echt waar, helaas in het voorbijgaand maar hij zat er echt :-));
Bijzondere vogels;
Wasbeer (helaas overreden);
Coyote

Ik vind dat we met dit lijstje tot op heden niets te klagen hebben!

Na een 3,5 uur rijden komen we aan in Bryce Canyon, nog steeds aardig weer. We hebben een campingplaats bij Ruby's Inn, wat een grote camping blijkt te zijn ook nog lodges en een hotel heeft. Het lijkt wel een klein dorp. Bij het inchecken ontvangen we een code voor de toilet- en doucheruimte. Dat is een goed teken, dan moet het hier wel goed zijn (lees schoon).
We proberen nog buiten te lunchen maar al snel pakken de wolken zich samen en klinkt er in de verte gerommel. Een flinke bui met onweer komt over ons heen. Nadat de ergste bui overgetrokken is trekken we onze regenjasjes aan en vertrekken we toch om met de shuttlebus richting het eindpunt van Bryce Canyon te gaan. Ook in deze bus krijgen we weer veel info over het park. Ondertussen komen we bij het eindpunt van Bryce Canyon aan waar we een prachtig uitzicht hebben over het het canyon. Prachtig! Bryce Canyon is niet echt een gebergte of een ravijn maar bestaat uit natuurlijk gevormde amphitheaters. Deze amphitheaters staan vol met grillige rotsformaties in verschillende kleurschakeringen (van wit naar pastelroze tot vuurrood), deze worden Hoodoo's genoemd. Het is jammer dat we geen zon hebben want dan komen de verschillende kleurschakeringen nog beter tot hun recht. Je kijkt dus van bovenaf in de amphitheaters. Het regent nog steeds en er staat een ijzig koude wind, het lijkt wel winter hierboven! Vanaf dit punt kun je naar beneden lopen en verschillende trails en tussen de Hoodoo's lopen. Ondanks het wisselvallige weer besluiten we toch naar beneden te gaan. Dit blijkt een goede keuze geweest te zijn, want eenmaal beneden begint de zon weer lekker te schijnen. Dus daar gaan we weer, regenjasje uit, fleecevestje uit, deze keer laten we onze pijpen aangeritst :-). Het is geweldig om beneden door de Hoodoo's te lopen, iets wat je eigenlijk niet mag missen als je op deze plek bent, het geeft zo'n ander beeld van Bryce Canyon. Hier bekijk je dus de Hoodoo's van onderaf en krijg je een veel betere indruk van de grootsheid van het canyon. We lopen de Navajo loop gecombineerd met de Queens Grden loop. Een trail van ongeveer 6km in totaal. Je kunt hier wel foto's blijven maken. Iedere keer doe ik m'n fototoestel in m'n broekzak maar na iedere bocht zien we wel weer iets moois wat we willen vastleggen op de gevoelige plaat. Aan het einde van de trail is het een aardige klim naar boven en pakken de wolken zich weer samen. In de verte begint het alweer te rommelen. Ik ben geen held met onweer. Dus we lopen snel terug via de rim naar het punt waar we zijn begonnen met wandelen en wachten hier op de shuttlebus terug naar de camping. Voor de halte stopt een camper met sneeuw op de vooruit! Het is dus echt koud hier!

Terug bij de camping lijkt het weer even te herstellen maar het is van korte duur. Anso heeft de BBQ weer aangestoken, maar deze regent al weer uit nog voor dat het vlees erop ligt. Wanneer het droog wordt gooit Anso er nog wat "power" bovenop en de BBQ gaat gewoon weer aan. Het is een koude avond en we liggen vroeg in ons mandje. Morgenochtend vroeg opstaan. We vertrekken dan richting Page en hebben daar een Tour geboekt naar de Upper Antelope Canyon. Aangezien het daar weer een uur vroeger is moeten we hier redelijk op tijd vertrekken.

 

Reacties

Evelien 29-05-2015 08:19

En weer een leuk verhaal!
Haha, Ruby's inn.. Zaten wij in het hotel toen; Danny vond het daar helemaal niks.. Heeft hij het nu nog wel eens over😃 nog veel plezier! X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie