Kennismaking met Navajo indianen en Larry the Lizard in Page

Door Elvira Farla - 03-06-2015 05:11

Vandaag weer vroeg uit de veren. We hebben in de vroege middag een Tour geboekt naar de Upper Antelope Canyon in Page waar we we een uur eerder aanwezig moeten zijn en we ook nog eens te maken hebben met een uur tijdverschil. Als we rond 07:00uur vertrekken zouden we rond 10:30uur aan moeten komen in Page. Prima op tijd. We merken dat we geen last meer hebben van de jetlag en we weer moeite krijgen met het vroeg op staan. Maar na een ontbijtje rijden we toch weer rond 07:00uur van de camping weg. On the road again! Na ongeveer een km rijden bedenkt Anso zich ineens dat hij vergeten is om de BBQ van de achterbumper te halen. Oepsie! Dag BBQ! Die ligt waarschijnlijk nog na te gloeien op de camping. 

De reis naar Page verloopt prima, echter hebben we ons in 2 dingen vergist... De tijd en de bestemming. Er is inderdaad sprake van een uur tijdverschil maar ergens hebben we een rekenfout gemaakt en heb ik een verkeerd adres van internet geplukt. Met als gevolg dat we al rond 09:00uur in Page aankomen en we opmhet verkeerde adres staan voor de Tour naar de Antelope Canyon. In eerste instantie hebben we enkel in de gaten dat we ons behoorlijk in tijd vergist hebben. We proberen daar ons voordeel mee te behalen door te gaan vragen of we misschien met een Tour van 2 uur eerder mee kunnen. We staan op een locatie waarvan ook tours naar Antelope canyon vertrekken, dus nog niets in de gaten. Tot we in het kantoortje binnenkomen en ik wapper met onze reservering...een niet al te vriendelijke Indiaan meldt ons: "That's not us, I don't know this organisation."
Verdorie, we staan dus op  het adres van de verkeerde boekingsorganisatie. Wij blij dat we te vroeg waren! Echter krijgen we met geen mogelijkheid verbinding met internet om het juiste adres op te zoeken. Er staat geen adres op de reservering, enkel een telefoonnummer. Bellen dan maar, niemand neemt op. Dan maar door naar de camping en kijken of we daar op internet kunnen of misschien dat zij ons verder kunnen helpen. Veel te vroeg komen we dis aan op de camping. Onze plaats is al vrij dus geen probleem, we mogen de camping al op. En jawel, ze weet over welke organisatie we het hebben en tovert een folder uit de la. Straat uit rijden en dan aan het einde van de weg moeten we hen kunnen vinden.
Uiteindelijk moeten we ons toch nog haasten om op tijd voor onze Tour te zijn. Aangekomen op de juiste plaats van waar de Tour vertrekt blijkt het een grote stoffige parkeerplaats te zijn, maar let op, of we eerst ok nog even 16 dollar af willen rekenen om op het Navajo grond gebied te mogen komen. Dat doen we dan maar want anders geen Tour. Iets verderop,staat een klein hoten barrakje met een grote indiaan ervoor achter een klein tafeltje waar we afrekenen en vervolgens op een lijst worden gezet voor de volgende Tour. Ik vraag me werkelijk af wat zij doen met het geld dat ze hiermee verdienen. Van overhead is in ieder geval geen sprake!
Maar goed, we staan dus uiteindelijk op tijd en op het juiste adres voor onze Tour. Al snel mogen we instappen, en crossen we met een volgeladen pick up truck naar de Antelope canyon. De Antelope Canyon is een "slot" canyon. Een smalle sleuf in een rotsgebergte die doorgang geeft naar verschillende open ruimtes in de rots. Deze open ruimtes zijn ontstaan door water. Deze open ruimtes worden vanuit de bovenkant verlicht door het invallende zonlicht wat geweldig mooi verlichte open ruimtes oplevert. De Antelope Canyon is ongeveer 90 meter lang, en je loopt door prachtig, door het invallende zonlicht, verlichte open ruimtes. Heel erg mooi en we maken dan ook heel veel foto's. Je mag alleen onder begeleiding van een gids in de Antelope Canyon, zij geven je informatie en geven aan wat de mooiste plekjes zijn om te fotograferen. Heel erg commercieel allemaal, want je loopt ook zeker niet als enige groep door de canyon, maar zeker de moeite waard om gezien te hebben. We hebben in ieder geval een aantal mooie plaatjes geschoten.

Eenmaal terug op de camping blijkt dat men ons een erg fijn plekje toebedeeld hebben. We staan naaste een perkje met een grote boom waar we heerlijk onder kunnen zitten. Niemand heeft zo'n fijn plekje als wij! Iedereen moet er ok wat over zeggen "You two have a great spot overthere!" En zo is het ook, het is warm dus een beetje schaduw is erg fijn. In het perkje staan ook grote bossen met cactussen, een schuilplek voor de hagedissen. Al snel maken we kennis met Larry the Lizard. Een medium grote hagedis die telkens over de kiezels van het perkje rent om vervolgens plotseling stil te gaan staan en een soort van push upp's doet. Erg komisch om te zien! Blijkbaar doen de mannetjes dit om te imponeren bij de vrouwtjes. 

Uiteindelijk blijven we 2 dagen in Page. De tweede dag hebben we Horseshoe bent en de Glen Canyon dam bezocht. De Horseshoe bent is een hoefijzervormige meander in de rivier de Colorado. Prachtig om te zien hoe de natuur dit zo heeft kunnen vormen. Vanaf de parkeerplaats is niets te zien, maat als je op het uitkijkpunt staat heb je een enorm uitzicht. Je krijgt deze meander nauwelijks in 1 keer op de foto! 
De rest van de dag doen we niet zo heel veel. Even een break om alle indrukken van de afgelopen dagen te kunnen verwerken. We lezen wat, althans dat proberen we maar het is lastig om de ogen open te houden, en relaxen vooral even. Het is immers vakantie!

Reacties

Evelien 03-06-2015 06:49

Wat een leuk verslag weer! Grappig, volgens mij hebben jullie de andere canyon bezocht (de upper) Wij hebben toen de lower canyon gedaan. Kunnen we foto's vergelijken;-) Zo leuk om te lezen dat het jullie zo bevalt daar en dat de huwelijksreis zo gaaf is. Maakt het helemaal af na al een perfecte trouwdag zelf. Nog veel plezier daar samen! X

Clairette 04-06-2015 22:15

Alweer een prachtig verhaal .Dat alles zo op zijn pootjes terecht is gekomen (chapeau)😜
Nu nog even genieten .....doei
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie