27/05/15 - Victoria --> Port Renfrew --> Lake Cowichan (194 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

De eerste nacht in de camper hebben we prima geslapen – het werd wel een beetje koud ’s nachts maar we hebben lekkere dekbedden. Na het ontbijt was het plan om richting Port Renfrew te rijden, maar ik had een foldertje van een kasteeltje gezien in Victoria en tja, dan kunnen we natuurlijk niet wegrijden zonder dat ik dat gezien heb – Craigdarroch Castle, we zijn er niet binnen geweest behalve dan even kort in de gift-shop, heb ik toch net nog de grote hal met de prachtige trap gezien! Daarna dan echt op pad, via de kustweg van Victoria naar Port Renfrew. Het is heerlijk weer - een zonnetje en zo'n 20 graden en de route is prachtig, onderweg een paar keer op wat mooie plekjes gestopt – een strandje, een meertje of gewoon een mooi uitzicht.

In Port Renfrew in de enige winkel die het gehucht rijk is nog wat vergeten boodschappen gekocht (fles Baileys, kun je toch niet zonder zitten!) en toen door naar Lake Cowichan, wederom een supermooie route, wat is het toch een prachtig eiland! We hebben een heerlijke plek aan het meer gevonden, we hebben direct maar besloten dat we hier nóg een nachtje blijven – morgen zijn we toch nog in deze omgeving want dan gaan we walvissen en orka’s zien (hopen we).

Frank ging net even wat afval weggooien… komt hij eindelijk weer terug, heeft-ie al het afval nog bij zich! Blijkt hij een tijdje gesproken te hebben met een Amerikaan die hier gisteren ook al was, en die vertelde dat hij niet begreep dat de toiletten nog open waren – gisteren liep er een grote zwarte beer rond! Vandaar dat we het afval nergens meer kwijt konden, dat trekt beren… Nou hebben we behalve dat éne wasbeertje (nou ja, en een eekhoorn en vanmorgen een konijn…) nog geen ‘wildlife’ gespot, dus kom maar op met die beer!

Reacties

R A long time ago

Je moet geen beren op je pad zoeken, hebben ze mij altijd geleerd. Kun je beter visjes gaan kijken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!