29/05/15 - Duncan / Tofino (373 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Gisteren waren we om Duncan heen gereden, maar hadden daardoor dus de totempalen gemist.. Onze campsite was maar 30 km daarvandaan, dus we zijn na het ontbijt gelijk op pad gegaan voor het lopen van de Totem Route. Deze route is in 1985 bedacht door de plaatselijke burgemeester om meer toeristen naar het plaatsje te trekken en loopt langs ca. 50 totempalen, en wordt heel schattig aangegeven met gele voetstapjes (bij de meeste routes die wij lopen of fietsen raken wij minimaal 1x van het juiste pad af maar dat ging héél goed hier). Erg leuk dat we even terug gereden zijn!

Nu op weg naar Tofino, en dat wilden we bovenlangs Cowichan Lake doen, binnendoor dus ipv buitenom. Eerst weer 30 km terug naar het meer, en dan verder langs noordkant. Want volgens de kaart kon dat. Na 20 km hield echter ineens het asfalt op, en zouden we de rest van de route met 20 km per uur over een onverharde weg door moeten. Dat is leuk als je in de 4WD rijdt, maar in een camper aanmerkelijk minder! Er zat niets anders op dan de hele weg terug te rijden en 130 km verder en anderhalf uur later waren we weer ter hoogte van…. Duncan. Konden we éindelijk op weg, via Nanaimo en Parksville naar Tofino. Onderweg weer een paar prachtige stops, zoals bij Cathedral Grove in het McMillen Provincial Park, een restje oerbos met superoude en superhoge Douglas sparren – de boom hieronder is het oudste exemplaar van 800 jaar oud.

Onwaarschijnlijk prachtig was het vervolg van de trip, langs Kennedy Lake. Aan de ene kant van de weg enorme regenwouden, aan de andere kant een aantal riviertjes die allemaal uitkomen in het Kennedy Lake – het is wel duidelijk dat het al twee jaar niet gesneeuwd had en dat er weinig regen is gevallen, want van de riviertjes was weinig meer over dan een klein stroompje en soms zelfs dat nog niet eens.

We zijn uiteindelijk aangekomen op een mooie campsite een paar km voor Tofino, maar we zijn eigenlijk allebei best moe en Frank heeft het achter het stuur ook wel gezien (en ik ga pas rijden in case of emergency…), dus we nemen een wijntje, gooien een pizza in ons oventje en Tofino zien we morgen wel!

(nog even voor wie het weten wil: het weer is geweldig, ik denk dat het nog een graadje warmer was dan gisteren, we hebben geen thermometer hier maar vijf/zesentwintig graden was het zeker!)

Reacties

Pa en Ma P. A long time ago

We genieten iedere dag van jullie reisverslag.
xxx

R A long time ago

zeker…zo hebben wij ook een beetje vakantie
en het kost niks ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!