01/06/15 - Whistler (315 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

We hebben Vancouver Island verlaten vandaag… We zijn rond een uur of acht gaan rijden maar hadden een kwartier later al onze eerste ‘coffee-break’, letterlijk! We hadden namelijk de thermoskan op het aan recht laten staan, en losse spullen & camper gaan niet goed samen. Frank had expres een grote kan koffie gemaakt, in het vooruitzicht van best een lang stuk rijden naar Nanaimo. Met een grote klap donderde de kan naar beneden, en helaas schoot daarbij de dop los en moest er eerst koffie gedweild worden voordat we verder konden. Verder verliep de reis voorspoedig en na het legen van onze vuilwatertanks en het tanken van schoon water waren we ruim op tijd voor de ferry die ons weer naar het vasteland moest brengen. Bij de ferry stond een waarschijnlijk plaatselijk beroemde singer-songwriter te spelen waar ik gelijk maar drie CD’s van aangeschaft heb, heerlijke mellow-deuntjes voor onderweg in de camper (hij had pas nog in Nederland opgetreden vertelde hij – voor de nieuwsgierigen: Mike Alviano).

Eenmaal weer in Vancouver regende het – nou regent het in Vancouver vrij vaak, daar staat het om bekend, maar het bleef helaas de hele rest van de dag regenen. Onderweg nog een korte stop met een mooi wandelingetje gemaakt (in de regen…) bij de Brandywine Falls, eindelijk een waterval waar ook echt water naar beneden kwam (op Vancouver Island stonden alle beekjes, kreekjes en watervalletjes droog).

We besluiten de camper een kilometer verderop neer te zetten, zo’n 15 km voor Whistler, op een enorme hoogte en met een geweldig uitzicht – beetje jammer dat het nog steeds regent, en als we de vooruitzichten moeten geloven ook morgen niet ophoudt met regenen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!