02/06/15 - Clinton (270 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

En inderdaad… het hield niet op met regenen. Het uitzicht vanmorgen:

Geen bergtop te zien, eigenlijk was er helemaal niets te zien alleen maar wolken, mist en regen. Wat onze plannen ernstig in de war schopte, want ik had heeeel erg uitgekeken naar de Peak to Peak Gondola in Whistler, een gondel die je in 11 minuten van de ene bergtop naar de andere brengt, over een afstand van 4,4 km, en van waaruit je dus een geweldig uitzicht hebt en als je mazzel hebt ook nog beren kunt spotten. Als het nou alleen had geregend was dat jammer geweest, maar hadden we het evengoed gedaan, maar met een zicht van 150 meter houdt het op…

Dan maar op pad naar het Olympisch Dorp, in 2010 waren in Whistler de Olympische Winterspelen en het leek ons leuk om dat even te bekijken. Na een tochtje van 15 km kwamen we bij de ingang van het Olympisch Dorp aan… en stonden we voor een groot bord waarop stond dat het gesloten was voor visitors tot 27 juni. &$@#! Mijn humeur was al niet zo stralend na de teleurstelling van de gondel die niet doorging, en het werd er zo niet beter op!

Afijn, we besloten dan maar helemaal niet meer in Whistler te blijven, en door te rijden naar onze volgende bestemming, Cache Creek. Gelukkig is de ‘Sea-to-Sky’ Highway, die we gisteren al vanuit Horseshoe Bay bij Vancouver begonnen waren en die loopt tot aan Cache Creek, een prachtige route. Na een tijdje houdt het zelfs op met regenen en stoppen we voor een wandelingetje naar de Nairn Falls, prachtig om te zien hoe het water zich daar naar beneden stort. Op de foto haast niet vast te leggen, die foto hieronder is van een andere waterval die we zomaar onderweg tegenkwamen.

We vervolgen onze route naar Lillooet, ooit een van de belangrijkste goudzoekersnederzettingen en nu eigenlijk een onooglijk klein plaatsje met lege en vervallen panden. We wilden hier even langs omdat deze nederzetting Mile 0 is van de historische Cariboo Wagon Road (een goudzoekersroute), en een aantal andere plaatsen op de route hiernaar verwijzen (70 Mile House, 100 Mile House, 170 Mile House), en 100 Mile House ook een van onze bestemmingen is. Wat we wel grappig vonden was een bord bij binnenkomst van het dorpje waarop staat ‘2300 inhabitants, 15 last names’. Soort Volendam dus, zeg maar ;-).

Bij Cache Creek blijkt de campsite die we op het oog hadden gesloten te zijn en vinden we de volgende niet leuk genoeg (veel te dicht langs de highway die precies daar vierbaans is) dus rijden we een stukje door, en uiteindelijk stallen we de camper in Clinton, 40 km verderop. Waar we vervolgens de route tot aan Jasper National Park grondig herzien, maar dat lezen jullie morgen wel!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!