03/06/15 - Wells Gray Park (397 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

In het oorspronkelijke plan zouden we vandaag naar het noorden rijden, richting 100 Mile House, Quesnel, Prince George en dan weer via McBride naar het zuiden, naar Jasper (dit alles in een dag of vier). Maar zoals wel vaker herzien we ons plan, en we besluiten niet bovenlangs Wells Gray Park te rijden maar onderlangs, via Clearwater, en dan twee dagen in het park te verblijven. Als we opstaan is het helaas weer grijs en regenachtig, dat is wel een beetje jammer. Na het ontbijt gaan we rijden, en omdat we het niet leuk vinden om op de snelweg te blijven schieten we er al snel af, op de kaart hebben we een mooie route gevonden naar Bridge Lake. Wat echter niet op de kaart staat is dat het een onverharde weg is… na een kilometer of 15 houdt ineens het asfalt op, om over te gaan op een prima berijdbare combinatie van klei, zand en grind. Dat wil zeggen, als het niet regent! Maar het is wel gaan regenen en de weg verandert langzaamaan in een glibberige modderbaan, waar we met onze camper nauwelijks grip op hebben. Frank is een beetje huiverig dat we, als er straks een heuvel komt, er niet tegenop komen en we moeten nog 45 km op deze weg. Er zit niet anders op dan om te keren en een andere route te kiezen. We glibberen weer terug tot we weer op het asfalt zijn, en na de kaart bestudeerd te hebben nemen we een andere afslag. Wat echter wederom niet op de kaart staat is dat deze weg gewoon helemaal ophoudt, na 15 km staan we ineens voor een bord ‘No thru road’. Huh…? En geloof het of niet, ook dát hadden we niet kunnen voorzien: op de kaart staat PRECIES bij het einde van de weg een parkaanduiding of zoiets aangegeven… Wij dus weer terug, en we zien dat de camper er door de onverharde kleiweg vreselijk uitziet, dus die spoelen we maar eerst even een beetje schoon op een vuilwater-dumpplaats.

We hebben geen zin meer in verrassingen dus we besluiten om dan alsnog via de snelweg naar 100 Mile House te rijden. 90 km verder en anderhalf uur later zijn we weer terug op de plaats waar we de snelweg verlieten. Het regent nog steeds en op sommige plaatsen rijden we dwars door de wolken, met een zicht van nog geen 50 meter. Need I say more….

Maar uiteindelijk komen we toch aan in Clearwater, en de man van het Wells Gray Park Info Center belooft ons dat het weer morgen beter wordt, en dat de temperatuur de dag daarna zelfs oploopt tot 30 graden (dát hoeft voor mij dan ook weer niet, trouwens). We gaan eerst maar eens boodschappen doen, want we willen twee dagen in het park blijven dus moet er eten gekocht worden dat zonder magnetron of oven en op twee gaspitten klaargemaakt kan worden (want geen stroom). Daarna het park in, waar we onze camper op een mooi plekje neerzetten waar we verrast worden door het enige ‘wildlife’ so far, maar wel van een bijzonder agressieve soort en in enorme hoeveelheden: MUGGEN! Willen we morgen gaan wandelen moeten we toch echt even naar de winkel terug om muggenspul te kopen. En dat doen we dus, 45 km heen en diezelfde 45 km weer terug, maar gelukkig komen we onderweg een hert tegen, dat vergoedt veel…

Reacties

sam en a A long time ago

Gefeliciteerd

R A long time ago

wat een avontuur zeg
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!