04/06/15 - Wells Gray Park (89 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen worden we allebei al krabbend wakker, onder de muggenbulten. En ondanks de weersvoorspelling van de brave man in het Info Center is het grijs en regenachtig. Na het ontbijt gaan we de grootste trekpleister van het park bezoeken, Helmcken Fall, een indrukwekkende waterval waar het water van 141 meter hoog de vallei in stort.

Daarna rijden we naar Ray Farm, een verlaten boerderij in het park waar we een wandeling door het bos willen maken. Helaas is het nu wel érg hard gaan regenen, dus we blijven in de camper tot het weer enigszins droog wordt. De wandeling is prachtig, we voelen ons best heldhaftig als we ons een weg door het regenwoud banen, tussen metershoge varens en oerbomen door!

Na de wandeling rijden we nog dieper het park in, en ineens staat-ie daar, aan de kant van de weg: onze eerste beer! Een imposante zwarte beer, waar we heel voorzichtig langsrijden (na eerst 173 foto’s gemaakt te hebben, natuurlijk).

Het is inmiddels bijna drie uur in de middag en ik vind het normaal gesproken helemaal niet erg om buiten bereik van alle netwerken te zijn, maar nu had ik toch wel héél graag even WiFi gehad om een berichtje naar onze jarige dochter te sturen, het is tenslotte in NL dan al 00:00 uur, Judith wordt 20 en we kunnen helemaal niets van ons laten horen… Maar mijn stille gebedje wordt ineens verhoord als aan het eind van de parkroute een café blijkt te staan, mét WiFi!!! Daar worden we allebei erg blij van (en emotioneel, zo’n dweil ben ik dan ook wel weer). Gauw sturen we een paar berichtjes naar Juud, heeft ze als ze op haar verjaardag wakker wordt toch iets van ons.

Dan breekt aan het eind van de middag dan toch eindelijk de zon door. Het lukt mij om Frank ervan te overtuigen dat volgens mij de zon nu precies goed staat bij Helmcken Fall, misschien zelfs wel om de perfecte ‘regenboogfoto’ te maken. Dus rijden we weer terug (onderweg sjokt er nog een bruine beer langs de weg), en ja hoor…

Als we weer terug rijden naar onze campsite komen we onderweg nóg twee zwarte beren tegen, en vlak bij de campground een hert – onze wildlife teller gaat goed vandaag!

Reacties

Lia A long time ago

Beware of the bear😊
Gaaf!

R A long time ago

muggen en beren...ik geloof niet dat ik Hennie ooit in zo'n avontuur mee krijg
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!