05/06/15 - Valemount (274 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Lieve Judith, van harte gefeliciteerd schat met je twintigste verjaardag! Wij vieren hier ons feestje wel vandaag, maak er een fijne dag van in NL met Tim!

Vroeg opgestaan vandaag, en gezien ons late diner van gisteravond hadden we allebei niet zo’n trek in ontbijt, dus waren we al vroeg onderweg naar ons volgende doel: Jasper! Maar eerst nog even langs twee andere watervallen in het Wells Gray park: Dawson Fall (slechts 18 meter hoog maar 107 meter breed) en Spahats Fall (73 meter hoog). Leuke wandelingetjes en indrukwekkende watervallen!

Jasper is nog zo’n 360 km rijden, en dat vinden we iets te ver om in één keer te doen dus onze missie van vandaag is een campsite halverwege vinden mét wasmachines, want er mag zo onderhand wel eens wat gewassen worden. De route is werkelijk prachtig (ik heb het idee dat ik dat wel erg vaak zeg, dat het prachtig is, maar het is hier ook zo onbeschrijfelijk mooi!), met aan de ene kant de Columbia Mountains en aan de andere kant de Rocky Mountains. Het is ook heerlijk dat de zon eindelijk weer schijnt en je daadwerkelijk weer sneeuwtoppen ziet, in plaats van de bomen links en rechts van de weg tegen een grijze achtergrond zonder bergen. De temperaturen die nu in NL heersen halen we (gelukkig!) niet, maar het is prima zo! Prachtige groene valleien, wildstromende rivieren, kabbelende bergbeekjes, watervalletjes – het is er allemaal. We vinden een mooie campsite in Valemount, waar ik van de gezellige beheerster een privé-tour krijg in een golfkarretje langs de laundry, de dumpsite en de mooiste plekjes, zoek er maar één uit! Vandaag rijden we niet verder, er moet gewassen worden!

Na de wasjes gaan we lekker uit eten in het dorp, tenslotte is onze dochter jarig dus we hebben wat te vieren! In het dorp blijkt een soort feest aan de gang met live muziek en kraampjes (stuk of zes), de hele bevolking is uitgelopen (man of 100). De hele hoofdstraat (tevens de enige straat) is zelfs afgezet voor het event ;-). Dit is dus duidelijk een wintersportplaatsje waar in de zomer helemaal niets te doen is, de hotels (en dat zijn er wel veel) zijn leeg. Maar we hebben heerlijk gegeten!

Reacties

Jim A long time ago

Prachtig (echt!). En gelukkig is het weer nu beter.

Judith A long time ago

Lief! Jullie waren er stiekem heel de dag bij hoor! Fijn om te lezen dat jullie ook hebben genoten :) Love you
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!