07/06/15 - Jasper (123 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Vandaag maar eens een luie dag gehouden. We zijn na het ontbijt naar Maligne Lake gereden, zo’n 44 km van Jasper vandaan. Onderweg een statige ‘bold eagle’ gespot, met een kleintje in haar nest. Ondanks de 300 mm lens geen echt scherpe foto’s, dus we gaan maar eens sparen voor een betere lens! Bij Maligne Lake hebben we een lekkere wandeling gemaakt, gedeeltelijk langs het meer en gedeeltelijk door het bos (beetje jammer dat we vergeten waren ons in te spuiten met iets waar muggen niet tegen kunnen).

Op de terugweg naar Jasper nog gestopt voor een zwarte beer met een jong en een grizzly die toch wel grizzly dichtbij kwam.

Eenmaal in Jasper nog even doorgereden naar Pyramid Lake, ook weer prachtig maar we hadden allebei geen puf meer om nog een wandeling te maken, dus we zijn lekker teruggereden naar de campsite, naar een plekje deze keer mét stroom en water maar zonder elks – ik had het gisteren over vijf exemplaren maar later op de avond waren ze met zoveel dat we ze niet eens meer geteld hebben. Ook wel eens lekker, zo’n lui dagje. Wat nog wel even leuk is om te vertellen is dat ik op bezoek ben geweest bij onze buren, die kwamen met zó’n enorme camper aanrijden dat ik me niet in kon houden en maar eens een praatje ben gaan maken, net zo lang tot de trotse eigenaar vroeg of ik zo’n camper al eens van binnen gezien had. Holy $#&@...... Dat is geen camper, dat is een kasteel op wielen! Vonden wij in de US onze 31 ft camper al reusachtig, deze was 38 ft (een dubbel-asser, mag je in Europa niet eens mee rijden zonder groot rijbewijs) en hij kon aan alle kanten uitgeschoven worden – een full-size Amerikaanse koelkast, twee badkamertjes, een onwijs grote slaapkamer, vier TV schermen (stel dat je iets mist!), enorme leren stoelen en banken. Echt gaaf om te zien – verder lijkt het me eigenlijk best wel onhandig zo’n groot gevaarte en stapte ik toch erg tevreden onze ‘eigen’ camper weer in ;-).

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!