08/06/15 - Jasper (76 km)

Door I.H. Gelton op

Lekker uitgeslapen vandaag, en na het ontbijt eerst maar eens een rondje Jasper gedaan – echt een leuk stadje! Het is heerlijk weer en we besluiten dat vandaag een mooie dag is om met de gondel naar boven te gaan; de Jasper Tramway brengt ons in 7,5 minuut van 1258 naar 2263 meter hoogte. Het uitzicht is fantastisch! De échte top is echter nog 150 meter hoger, en ca. 1,4 km verder. Het waait enorm hard boven, en het is zo’n 10 graden kouder dan in het dal, en we zullen een stukje door de sneeuw moeten, maar we zijn erop gekleed dus we gaan ervoor! Er volgt een bijzonder confronterende klimtocht naar boven, confronterend in die zin dat we ons er bij iedere stap van bewust zijn dat er qua conditie en mee te slepen gewicht wel een paar verbeterpuntjes zijn ;-). Maar gááf!!! (en jawel, onze eerste selfie ;-))

Eenmaal weer terug bij de camper blijkt het nog vroeg genoeg te zijn om nog even naar de Athabasca Falls te gaan, en dat was wel de moeite waard! Een bijzonder indrukwekkende waterval, maar ook erg leuk om te zien was dat het water blijkbaar miljoenen jaren geleden zijn loop veranderd heeft en dat je nu nog heel goed kon zien hoe de waterval ooit gelopen heeft en waar het water ooit met veel geweld naar beneden stortte – een fantastische, door het water uitgesleten kloof. Prachtig! Waar op de foto de trappen zijn liep dus ooit het water, heel bijzonder.

(eenmaal terug op de campsite zien we ineens waar de buurman met de enorme camper zijn vierde scherm verborgen had – ik vroeg me al af waar die was want bij de rondleiding binnen was ik er ‘maar’ drie tegengekomen. Maar als we de buurman bijzonder geïnteresseerd naar de zijkant van zijn camper zien kijken wordt het duidelijk: daar zit nummer vier, aan de buitenkant!).

Reacties

GJ

ja Jasper en die watervallen heb ik ook mogen aanschouwen, prachtig!

R

sneeuwfie

Astrid

Superleuke selfie in de sneeuw!!

Judith

Aaaaahh die selfie! Zo leuk
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
Wegbrengspecial Apollo. Huur een gloednieuwe camper al vanaf €1 per dag!
Bekijk de special
30% korting op Escape campervans bij ophalen in Miami!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden