09/06/15 - Field/Yoho National Park (264 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Hoe relaxed het ook was in Jasper, vandaag rijden we weer verder met als einddoel een campsite in de buurt van de Columbia Icefields. De weg ernaartoe, de Icefield Parkway, is schitterend en we doen er dan ook erg lang over om bij de Glacier Skywalk en het Icefield Centre te komen, want onderweg stoppen we heel vaak voor korte wandelingetjes naar watervallen en uitzichtpunten (Athabasca Falls, Sunwapta Falls).

Bij de Skywalk aangekomen kijken we elkaar bedenkelijk aan – vinden we dat het geld waard? Het uitzicht op de vallei hebben we tenslotte al vanuit diverse hoeken gezien. We hebben nog even om erover na te denken en wel tot we bij het Icefield Centre komen waar we kaartjes kunnen kopen voor zowel de Skywalk als de tour over de gletschers (Columbia Icefield en Athabasca Glacier). Weer kijken we elkaar bedenkelijk aan – we kijken even naar de tour die de bus maakt en eigenlijk hebben we dan al zo’n beetje besloten dat we het niet gaan doen; om te zien hoe indrukwekkend de gletschers zijn hoeven we er niet per se midden in te staan. We rijden dus door en maken een eind verderop nog een kort tripje door de sneeuw.

De vervolgroute over de Icefield Parkway is in het Banff National Park zo mogelijk nog mooier dan aan de kant van Jasper National Park: indrukwekkende sneeuwtoppen, prachtige meren, nog meer watervallen en op één van onze stops komen we na een korte maar steile wandeling aan bij Bow Lake, een meer met zo’n onwaarschijnlijk blauwe kleur dat als je het op een foto ziet je je haast niet voor kunt stellen dat het echt is en niet bewerkt. Prachtig!

De dag vliegt echt voorbij en we besluiten morgen naar Lake Louise te gaan en misschien door naar Banff waar we een paar dagen willen blijven, en voor vandaag de camper neer te zetten in Field, in Yoho National Park. Hebben we dat hoekje tenminste ook nog even gezien!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!