11/06/15 - Banff (73 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Lekker uitgeslapen vandaag en na het ontbijt naar de gondel gereden (blijft leuk, grote hoogtes). De camper brutaal vlak voor het Banff Springs Hotel geparkeerd, waar we even doorheen zijn gelopen omdat het zo prachtig is.

De gondel brengt ons naar een hoogte van 2.281 meter en het uitzicht is geweldig, op de bergen van de Rocky Mountains, het dorp, het Lake Minnewanka en Bow River. Het is leuk om op de top nog een klein stukje verder te lopen via een ingenieus planken- en trappensysteem naar een meteorologisch meetstation uit 1903.

Voor ’s middags hadden we nog geen plan gemaakt, maar als we bij het Info Centre iets navragen over openbaar vervoer naar Calgary  (waar we morgen naartoe willen, het wordt koud en regenachtig dus wandelen is dan niet heel gezellig) vertelt de dame van dienst dat het ook leuk is om naar Canmore te gaan, een dorpje 20 km verderop. We hoeven elkaar maar aan te kijken om te weten: morgen Calgary, vanmiddag nog naar Canmore! Het is inderdaad een gezellig dorpje, we struinen even over een ‘farmers market’ en door de hoofdstraten (echt veel meer is het ook niet) en genieten daarna op een terrasje van een wijntje, een biertje en een SUPERschaal nachos met alles erop en eraan: galapenos, paprika, rode ui, kaas en waarschijnlijk nog wel meer, heerlijk!

’s Avonds betrekt het en gaat het erg waaien, we maken er maar een rustig avondje in/rond de camper van.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!