14/06/15 - Revelstoke (110 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Volgens mij heb ik vannacht gedroomd over treinen… We starten erg op het gemak want we zijn niet helemaal uitgeslapen. Na het ontbijt vertrekken we richting Revelstoke, een veelbelovende route door het Glacier National Park, volgens de boekjes een indrukwekkend berglandschap met 400 gletsjers en ijsvlakten. En indrukwekkend is het! Ik vond de Icefield Parkway van Jasper naar Banff al prachtig, maar deze route is zeker zo mooi.

Er zijn een aantal wandelingen die vanaf de highway staan aangegeven, maar helaas zijn we nog nét iets te vroeg in het seizoen en zijn ze allemaal nog gesloten. We stoppen bij het Rogers Pass Discovery Centre, waar we veel te weten komen over de zoektocht naar het traject en de aanleg van de Canadian Pacific Railway, waar we intussen al héél veel van weten want veel plaatsen waar we eerder al waren (Golden, Field, Banff etc.) danken hun bestaansrecht aan de aanleg van die spoorlijn aan het eind van de 19e eeuw.

Nadat we de gletsjers van het Glacier National Park achter ons laten komen we in het Mount Revelstoke National Park. Daar stoppen we voor een heel kort (namelijk slechts 0,5 km) maar bijzonder leuk ‘boardwalk’ wandelingetje, de Giant Cedars Boardwalk Trail, tussen enorme varens en oeroude ceders.

Als we net anderhalve kilometer verder gereden hebben kondigt zich de volgende stop alweer aan, een iets langer wandelingetje (1,2 km), de Skunk Cabbage Boardwalk Trail. Weer héél anders, hier lopen we over een boardwalk boven een moerassige ondergrond tussen metershoge bladeren van ‘stinkdierkool’ - en inderdaad, echt lekker ruikt het er niet maar eigenlijk stinkt het ook niet heel erg. Leuke stops!

Nog even een foto van onderweg…

Dan komen we aan in Revelstoke, een oud stadje dat in 1884 werd opgericht als spoorwegstation voor de Canadian Pacific Railway. We gaan even langs het Info Centre, en besluiten dan dat het ook weleens lekker is om een middagje on-cultureel bezig te zijn en gewoon lekker in de zon te genieten met een wijntje, biertje en een goed boek (heerlijk, zoveel ongelezen boeken mee op de e-reader!). Dus al vroeg in de middag parkeren we de camper voor twee nachten op een mooie campsite net een kilometer buiten Revelstoke en de rest van de dag wordt er weinig meer uitgevoerd dan plannen maken voor morgen, genoeg te doen hier in de omgeving.

Reacties

Jim A long time ago

Prachtige fotos allemaal!

Rietje Vermeulen A long time ago

In 2013 hebben wij deze reis gemaakt en hebben toen ook een bezoek gebracht aan het Nickolodian Museum in Revelstoke. Wij vonden dit erg leuk, vooral door de humor van de eigenaren. Misschien een tip voor jullie. Ook de stuwdam is de moeite waard. Veel plezier verder. Ik blijf jullie volgen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!