15/06/15 - Revelstoke (86 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

We beginnen na het ontbijt met een bezoek aan het Railway Museum, gezien het belang van de Canadian Pacific Railway voor het stadje Revelstoke. Het is geen erg groot museum maar wel heel interessant, ze hebben veel relikwieën uit de tijd dat alles nog op stoom reed, dus we zijn er toch nog wel een tijdje zoet mee.

Dan rijden we de Meadows in de Sky Parkway op, een weg die ons via heel veel haarspeldbochten 26 km de berg op brengt, naar een hoogte van 1938 meter. Onderweg maken we natuurlijk al de nodige stops op een aantal mooie uitkijkpunten. Als we boven zijn blijkt dat de eigenlijke top nog twee kilometer verder is, te bereiken via de weg – waar teveel sneeuw op ligt voor auto’s om verder te mogen rijden maar te voet is het goed te doen – of via een hiking trail dwars door het bos. Avontuurlijk als wij zijn (jaja…) besluiten we de hiking trail te doen, maar niet op een lege maag dus eerst even lunchen en daarna wandelschoenen aan en gaan. Het is inmiddels goed warm geworden, en het is dan ook een vreemde gewaarwording om met 25-30 graden door te sneeuw te ploeteren (want dat is het!). Het is een geweldig mooie omgeving, dat vergoedt veel.

Eenmaal boven worden we beloond met prachtige vergezichten. Er zijn vanaf de top nog een aantal prachtige wandelingen te doen, maar de meesten zijn vanwege de hoeveelheid sneeuw nog niet open. Omdat het toch af en toe wel héél erg glad en glibberig was nemen we voor de tocht naar beneden maar gewoon de weg. We begrijpen van een parkranger dat we best geluk hebben dat we de hele Skyway hebben kunnen rijden; normaal gesproken mag je rijden tot aan de sneeuwgrens, en vanwege de ‘zachte’ winter was dat nu de volledige 26 km, maar normaal gesproken strand je rond deze tijd van het jaar ergens bij 12 km en kom je pas half juli helemaal tot boven.

Na deze geweldige wandeling was het plan om een bezoek te brengen aan de Revelstoke Dam, want daar kun je binnen in de machinekamer de werking van de dam bekijken en zien hoe de energie opgewekt wordt. Maar dat is een tegenvaller… Wij komen nét iets te laat, we zijn er om 16:21 uur en hij bleek om 16:00 dicht te gaan.

We gaan lekker in het dorp wat drinken, het is veel te warm om iets inspannends te gaan doen. We eten maar gelijk een lekkere burger en zoeken daarna de campsite weer op. We voelen allebei goed dat we een stevige wandeling in de benen hebben, dus lekker in de relaxmodus!

Reacties

Hennie A long time ago

Elke dag kijk ik ernaar uit om jullie verslag te lezen!
Zo zijn wij ook een beetje daar. Geweldig!
En wat schrijf je leuk! Als ik het lees hoor ik het je gewoon zeggen!
Veel plezier nog!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!