16/06/15 - Okanagan Lake Park (267 km)

Door I.H. Gelton - A long time ago

We hadden er heel lang over getwijfeld. Vandaag staat de route naar Penticton op het programma, en zouden we het Okanagan Lake nou via de oostkant (met onderweg de plaatsjes Vernon, Lake Country en Kelowna) of via de westkant doen (met veel minder bekende en minder toeristische plaatsjes als Peachland en Summerland). We zijn maar gewoon gaan rijden en hebben de keuze uitgesteld tot we ongeveer bij het begin van Okanagan Lake waren. Onderweg nog leuke stops gemaakt bij The Last Spike, waar in 1885 de laatste spijker in de Canadian Pacific Railway geslagen werd op het punt waar oost en west bij elkaar kwam.

De Crazy Creek Falls hebben we helaas gemist, omdat je daar via een hangbrug moet komen en daar moest je voor betalen en dat hokje ging pas om half tien open. Daar gingen we maar niet op wachten.

Eenmaal aangekomen bij het 110 km lange Okanagan Lake nemen de route langs de westkust. Aan het begin van de route worden we gewaarschuwd dat de weg na 52 km dicht is op bepaalde tijden, maar daar laten we ons niet door afschrikken en we hebben er absoluut geen spijt van dat we voor de westkust gekozen hebben, het Okanagan Lake is supermooi. Af en toe komen we langs plaatsen waar heel voorzichtig iets van waterrecreatie op gang komt, verder is de natuur zoals je je kunt voorstellen dat het er al honderden zo niet duizenden jaren zo uitziet. De wegafsluiting valt mee, de weg is vanwege de rustige periode niet echt dicht maar vanwege wegwerkzaamheden is er op een bepaald stuk maar één rijstrook beschikbaar en moeten we ongeveer een kwartiertje wachten terwijl het bouwverkeer af en aan rijdt. We zien nog een paar prachtige adelaars en komen nog een kudde berggeiten tegen, zo leuk.

Na 267 km met de nodige tussenstops aan het water vinden we het wel weer genoeg voor vandaag en vinden we tussen Peachland en Summerland een prachtige campground met een heerlijk plekje voor de camper aan het Okanagan Lake, het uitzicht is fantastisch en we gaan lekker van de zon genieten (het is 35 graden!) en van een wijntje, waarna we lekker eten gaan maken en een stoer kampvuur!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!