Yosemite en Las Vegas1

Door Dick Zinkweg - A long time ago

Donderdag 28 mei zijn we na een lekker ontbijt met de taxi naar camperverhuur Road Bear gegaan. Daar aangekomen bleek onze camper al klaar te staan, hij is wel erg groot vinden we allemaal! Na alle instructies zijn we eerst bij de supermarkt langs geweest om inkopen te doen, waarna de echte reis kon beginnen. Het was een behoorlijk lange rit, waarbij we de Tomtom hebben gevolgd en uiteindelijk hebben we de camping bereikt, Diomond O, plaats 17, nog voor Yosemite National Park, want op het park zelf was alles vol.

Vrijdag 29 mei zijn we na het ontbijt naar Yosemite gereden, we waren blij met de parkcard van Wilma en Barend, dat scheelde ons $ 30,= entree. Na ruim 2 uur hebben we de camper geparkeerd en als echte toeristen met een treintje 2 uur door het park getuft met een gids die heel veel informatie gaf en met stoppunten bij de mooie fotomomenten. Heel veel mooie rotsformaties, watervallen enz. gezien.  We waren rond half 6 terug op de camping, rustige avond gehad, pasta gekookt in de camper en de volgende dag qua route voorbereid.

Zaterdag 30 mei, tegen half 10 zijn we opnieuw vertrokken richting Yosemite waar we na een uur rijden bij de ingang aankwamen, na dwars door het park te zijn gereden hebben we de Tiogapas bereikt, mooie rit en we hebben in de sneeuw gesaan. Na de pas een hapje gegeten en toen naar Mono Lake gereden, waar we een stukje hebben gelopen richting de waterkant en waar we de tufa's hebben bewonderd. Na een ware puzzeltocht de camping Sherwin Creek bereikt. Prachige plek, we hebben ook een vuurtje gestookt, 29 mei is er nog een beer gezien op onze plek, maar wij hebben niets gezien of gemerkt.

Zondag 31 mei zijn we vroeg richting Las Vegas vertrokken, een rit van ruim  500 km. lang en dat was niet alleen snelweg maar ook dwars door de bergen en langs Death Valley. Een hele lange reche weg, met weinig tot geen begroeiing en dan kom je opeens in de drukte van een grote stad met ruim 2 miljoen inwoners. We hebben onze Camperplaats gevonden, het is hier erg warm, 35 'C, vanavond kunnen we eindelijk weer onder de douche, want dat was de afgelopen 3 dagen niet mogelijk, heerlijk, ook nu weer wat bereik voor wat betreft internet, vandaar een update van 4 dagen. De foto's houden jullie te goed, want de verbinding is slecht, dus dat lukt op dit moment niet. 

Reacties

ronald & Janny A long time ago

Mooi zo. Ziet er nu al geweldig uit, "Wereldreis"

Frannie A long time ago

Allemachtig, wat hebben jullie al veel beleefd in deze eerste week. Geweldig! Dank voor het delen.

Ma en Pa A long time ago

Foto's zien er goed uit hoor.
veel plezier daar en tot horens.
groetjes Ma en Pa

Ronald en Tania A long time ago

ziet er goed uit in ieder geval
hebben ze die Dalton broeders niet gelijk vastgezet in Alcatraz?
gr. Ronald en Tania

Ferryy A long time ago

klnkt allemaal machtig avontuurlijk Dick. Maar graag af en toe een uitleg. Wat is bijvoorbeeld een tufa?
Ik weet wel wat een beer is.
gr.Fer
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!