20/05 Vertrek naar Vancouver

Door Christel Van De Wouwer - 21-05-2015 06:04

Dankzij de shuttledienst van het hotel zijn we ruim op tijd en zonder einige stress op de luchthaven toegekomen.
Eens binnen, gaan we op zoek naar onze incheckbalie.
Blijkt dat we, in tegenstelling tot in Zaventem, bijna alles zelf moeten doen,
boarding passes afdrukken, bagage inchecken, enz ... allemaal self service,
maar geen enkel probleem, het loopt allemaal vlotjes en bovendien is er zowat overal supervriendelijk KLM personeel aanwezig om te helpen of uitleg te geven waar nodig, super !
Uiteindelijk zijn we alle cotroles en douane-formaliteiten gepasseerd en moeten we nog even wachten op het eigenlijke instappen, maar onze Airbus staat al netjes te wachten, zodat we die al eens goed kunnen bekijken.
Boarden verloopt rimpelloos, en dan is het zover, take off !!!
Hier hebben we heel lang naartoe geleefd, en nu is het zover, de 'lange' vlucht blijkt bovendien ontzettend goed mee te vallen, we worden heel goed verzorgd, kijken een filmpje, en dan gaat het snel vooruit.
De laatste uurtjes vliegen leveren bovendien spectaculaire beelden op door het raampje, boven de Rocky Mountains vliegen is een belevenis !
Vanuit het vliegtuig nemen we al tientallen foto's, ook voor mensen die in het middengedeelte zitten en spontaan vragen om voor hen ook een paar foto'tjes te nemen, wat we uiteraard met veel plezier doen.
Na een vlekkeloze vlucht en landing, zijn we dan eindelijk in Vancouver,
ons grote Canada-avontuur kan beginnen.
Het hotel in Vancouver is helaas een beetje een tegenvaller, vrij verouderd en kleine kamers, maar we laten het niet aan ons hart komen, en gaan de stad al eventjes verkennen, alvast wat info vragen in het TouristOffice, zodat we morgen al ongeveer weten waar we naartoe kunnen.
Na nog een stop bij Starbucks, heerlijk in het zonnetje, begint de vermoeidheid van de gemiste nacht toch wel toe te slaan.  We zoeken ons hotel terug op, schrijven ons blogje, en dan zijn de batterijtjes bijna leeg, hoog tijd om wat slaap in te halen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan